fbpx

Motel Mozaique programmeert muziek tijdens De Keuze

Tijdens het festival De Keuze van de Rotterdamse Schouwburg (van 19 tot en met 30 september) geniet je 12 dagen lang van theater, mediakunst, denken, dans, goed eten en – last but not least – muziek. Want sinds dit jaar programmeert het festival in samenwerking met Motel Mozaïque in de hal van de schouwburg een line-up van bands, performers en dj’s die er niet om liegt. Met onder meer Rats On Rafts, Kapok, Blue Flamingo, Maask, Akwasi O. Ansah, St.Paul en een dj-set van dEUS frontman Tom Barman.

Naast dit gratis programma in de ‘Music Hall’ van de Schouwburg staan er vijftien voorstellingen uit de hele wereld, zoals Ghost Road van de jonge Waal Fabrice Murgia; muziektheater over verlaten plekken langs Route 66 en de Australische groep Back to Back Theatre, die met verstandelijk beperkte acteurs nieuwe theatervormen creëert. Het eigenzinnige New Yorkse gezelschap Nature Theater of Oklahoma brengt maar liefst 10 uur theater, verdeeld over twee avonden of hardcore tijdens de nachtelijke marathon (incluis BBQ met de spelers).

Voorstellingen van De Keuze bezoek je al vanaf € 7,50.

Het muziekprogramma van De Keuze i.s.m. Motel Mozaique is gratis toegankelijk en ziet er als volgt uit:

woensdag 19 september (21:15)

Kapok
Kapok trekt zich niets aan van gebaande paden. Met een ongebruikelijke bezetting van hoorn, gitaar en drums gaat het drietal op zoek naar nieuwe klanken en ritmes. Kapok houdt van vrij, wild en avontuurlijk. Zo is er veel ruimte voor improvisatie, en kan een stuk op het podium een totaal andere invulling krijgen dan iedereen gedacht had. Hun debuutalbum ‘Flatlands’ kwam begin 2012 uit op Kyteman’s label Kytopia en is zowel door publiek als pers jubelend ontvangen. Kapok won onlangs de prestigeuze Dutch Jazz Competition waarmee ze zichzelf een optreden op het North Sea Jazz Festival bezorgden.

donderdag 20 september (v.a. 22:00)

Virus, editie Imagine 2020
Dynamische late night show wordt uitgezonden op Radio 4 en Cultura 24, direct gevolgd door een set van Les DJ’s.

vrijdag 21 september (22:15)

Rats of Rafts
Eén van de meest gewilde bands van dit moment komt uit onze eigen havenstad! Rats On Rafts maakte afgelopen jaar een sterke indruk op festivals als Noorderslag, Metropolis en Motel Mozaïque. Rats is geïnspireerd door Britse wave en post-punk bands en beschikt over een sound die teruggrijpt op ruwweg de periode ’79 – ’89, maar dan wel met de eigen Rotterdamse attitude. Onstopbaar en recht op het doel af. Ambitieus, eigenzinnig, basale strakke riffs, fenomenale hooks en een overweldigende sound. Bij dit optreden hoor je voor het eerst nieuwe songs en wordt ook nieuw materiaal uitgebracht!

zaterdag 24 september

The New Earth Group 
De muziek van The New Earth Group kenmerkt zich vooral door de afwisseling van thema’s, melodieën en intense grooves, met roots in een breed spectrum aan muziekstijlen, als jazz, afro, punk rock, funk, fusion en dub. 
In hun geluid resoneert 70’s Afro Funk en Fusion. Open gecomponeerd, dan orgastisch, dan weer ingetogen, dromerig en hoekig tegelijk. “Het meeslepende The New Earth Group is live van internationale klasse met een uniek geluid. Wat er zo goed aan is, is dat het weliswaar freakt, maar tegelijkertijd binnen de lijntjes blijft.” 3voor12

zondag 23 september (16:30)

L’Chaim
L’Chaim maakt muziek die leunt op Oost-Europese tradities en interpreteert deze op geheel eigen wijze. De groep bestaat uit acht musici uit Nederland, Spanje en Italië. Met hun achtergronden in de klezmer, Balkan, pop, jazz, Iraanse en Spaanse muziek maken ze een verfrissende en dansbare mix. Op het nieuwe album ‘Gipsy Trouble’ wordt in vijf talen gezongen en nummers variëren van vrolijke polka tot melancholische treurliederen. Met hun energieke liveshow krijgen ze ieder publiek aan het dansen en is de band ondertussen ervaringsdeskundige op het gebied van feestjes bouwen.

maandag 24 september (21:45)

Blue Flamingo
Ziya Ertekin alias Blue Flamingo (Excelsior Recordings) is een in Rotterdam wonende muziekonderzoeker, dj, stijlvol tot op het bot, en van Turkse / Nederlandse afkomst. Blue Flamingo draait 78 toeren platen en werd ooit door Sigur Ros persoonlijk gevraagd als dj op de afterparty in de HMH. Onlangs stond hij nog op North Sea Jazz. Tijdens De Keuze draait Blue Flamingo aansluitend bij de Turkse theatervoorstelling door Biriken speciaal Turkse en oriëntaalse muziek.

dinsdag 25 september (23:00)

Akwasi O. Ansah
Wat nou als je zelf het verschil kunt maken? En als de omgeving meer met je doet, dan je denkt? Een muzikale performance in de verte.
Op en met Atelier Oerol maakte Akwasi O. Ansah de voorstelling ‘Daar Ergens, dynamisch kunstenaarscollectief Likeminds haalt deze nu naar het vaste land. Akwasi is vooral bekend als lid van de populaire hiphopformatie Zwart Licht, getekend door het befaamde platenlabel Top Notch. Naast hiphop heeft Akwasi minstens nog een groot talent, hij is namelijk als Theatraal Performer afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht.

woensdag 26 september (22:30)

MAASK
MAASK is een beatboxer en stemkunstenaar die via midi-controllers, Ableton Live en een programmeertaal, zijn eigen 8 sporen loopstation heeft gecreëerd. Een systeem waarbij MAASK zelf razendsnel geluiden inzingt, beatboxed en vervolgens deze geluiden laat repeteren (loopen) in combinatie met effecten. Hiermee maakt hij eigen nummers en parodieert hij genres. Zijn show is een combinatie van pure ambacht, technologie veel humor. Dat laatst verbaast ons niet, wetende dat hij afgestudeerd is aan de Toneelacademie Maastricht. Voor liefhebbers van Beardyman die op Motel Mozaique 2011 te zien was.

donderdag 27 september (v.a. 22:00)

Virus met na afloop ClublePop Classique
Dynamische late night show uitgezonden op Radio 4 en Cultura 24, direct gevolgd door ClublePop Classique. Dit Rotterdamse collectief gaat speciaal op ons verzoek een editie maken met mooie popsongs met orkestrale invuling en contemporary classic.

vrijdag 28 september (v.a. 22:00)

Convoi Exceptional
De percussieact van Convoi Exceptional barst van de positieve energie die niemand onberoerd laat! Voor de band was de afgelopen editie van het Motel Mozaïque festival een hoofdrol weggelegd: Zij openden het festival en speelden tijdens het weekend in de binnenstad diverse keren op straat. Overal waar zij speelden verzamelden hordes mensen zich om de groep dankzij de aanstekelijke ritmes van hun percussie. En nooit eerder zagen wij een support-act een zaal zo op zijn kop zetten als toen Convoi opende voor Katzenjammer in de schouwburg!

St. Paul
Dj St. Paul is geliefd om zijn verzorgde mix van tijden en stijlen. Hij werd bekend als resident van Tivoli Utrecht en draait inmiddels al jaren in het Nederlandse club- en poppodiumcircuit. Ook festivals als Lowlands of Motel Mozaïque staan met grote regelmaat op de agenda. Voor de radio (KXRadio/ Radio6/ 3FM), in het theater (Kleine Komedie) op zijn blog of in de club, St. Paul staat voor wat hij draait. Pop, soul, indie, beats, rock ‘n roll. Er zijn geen regels. Mooie muziek is niet aan genres gebonden. Different Styles, Different People, One love!

zaterdag 29 september (v.a. 22:00)

Susie’s Haarlok: Veldwerk
Veldwerk is een popconcert, voorstelling en documentaire ineen. Het is een serie muzikale buurtportretten, waarbij de songteksten rechtstreeks afkomstig zijn uit gesprekken met buurtbewoners. Speciaal voor de Keuze maakt Susies Haarlok een Rotterdamse editie van Veldwerk rondom ‘Duurzaamheid’. In deze editie voegen ze de volgende vragen aan hun Veldwerk toe: Hoe ziet de Rotterdammer de toekomst? Wat zouden ze willen veranderen? En hoe kijken ze aan tegen de klimaatverandering? 

Tom Barman (dj-set)
Het is alweer even geleden dat Tom Barman, frontman van de Vlaamse band dEUS, filmmaker en feestbeest, zijn DJ-kunsten vertoonde. Voor Rotterdam maakt hij graag ruimte vrij in zijn drukke agenda! Diverse memorable dj-sets gaf hij er eerder, zoals op Motel Mozaique en tijdens een afterparty van het IFFR in de schouwburg.

Motel Mozaique & Rotterdamse Schouwburg
We kijken erg uit naar deze nieuwe samenwerking met festival De Keuze en hopen op een geslaagd experiment! Motel Mozaique en de Rotterdamse Schouwburg zijn overigens al jarenlang vaste partners. Sinds 2001 werken we samen aan het Motel Mozaique festival waarbij de schouwburg de volledige theaterprogrammering verzorgt. Daarnaast vindt de Motel Mozaique concertserie (o.a.) in en in nauwe samenwerking met de schouwburg plaats, met in het verschiet shows als Tinderticks, Go Back To The Zoo en Maceo Parker.