fbpx

Motel Mozaique organiseert serie grote popconcerten

De Stichting Motel Mozaïque gaat in 2012 een serie van 10 grote popconcerten organiseren in en in nauwe samenwerking met de Rotterdamse Schouwburg en de Doelen. Dit omdat Rotterdam door de sluiting van WATT niet beschikt over een grootstedelijk poppodium, maar vooral omdat beide partijen de artistieke meerwaarde inzien van het gezamenlijk organiseren van zich onderscheidende popconcerten.

Stichting Motel Mozaïque neemt de rol op zich een deel van de ontbrekende schakel in het popaanbod in Rotterdam voor haar rekening te nemen met het organiseren van kwalitatief hoogstaande, extra popconcerten op bestaande locaties. Motel Mozaïque, de Rotterdamse Schouwburg en de Doelen gaan dit aanbod in 2012 toevoegen aan hun programmering, met de bedoeling het vanaf 2013 structureel te programmeren. Om dit te realiseren heeft Motel Mozaïque deze serie opgenomen in haar nieuwe cultuurplanaanvraag 2013-2016 bij de gemeente Rotterdam.

De serie popconcerten zal inhoudelijk vooral bestaan uit concerten ‘met een hoog Motel Mozaïque – gehalte’: internationale en nationale popgroepen die met recht op het festival Motel Mozaïque zouden kunnen spelen of al gespeeld hebben. De programmering van dit festival is vrij breed. De keuze van de groepen wordt mede bepaald door de specifieke sfeer van de karaktervolle grote zalen in de Rotterdamse Schouwburg en de Doelen. In de Doelen gaan de concerten plaatsvinden in de grote zaal, met een capaciteit van 1770 stoelen. In de Rotterdamse Schouwburg wordt de situatie en capaciteit aangepast aan de geprogrammeerde band. Hierdoor kan de grote zaal de sfeer van een popzaal krijgen met grotendeels staand en deels zittend publiek (totale capaciteit 1200). Ook kan de grote zaal in de Rotterdamse Schouwburg in de theateropstelling staan, zodat de capaciteit 870 stoelen is. Bij uitzondering zal het concert in een andere zaal worden geprogrammeerd, bijvoorbeeld als de Rotterdamse Schouwburg of de Doelen niet beschikbaar is op de gewenste datum.

Deze serie die in 2012 zal gaan plaatsvinden is een voortzetting van de serie die momenteel wordt georganiseerd in de Rotterdamse Schouwburg door Harry Hamelink. In deze serie speelden de bands Kytecrash en dEUS al (beiden uitverkocht) en zijn Spinvis en Zita Swoon Group bevestigde groepen voor de komende tijd. Naast deze concerten blijft de Stichting Motel Mozaïque uiteraard het Motel Mozaïque festival organiseren. Met van 19 tot en met 22 april 2012 optredens van internationale artiesten als Fink, Apparat Band, Soap& Skin with Ensemble en of Montreal.