fbpx

Motel Mozaique opnieuw op Oerol!

Oerol Festival nodigt voor de aankomende editie Jett Rebel, Joop Mulder, Grow festival, Kwaku, MadNes en Motel Mozaique uit om samen festivalterrein de Betonning op zijn kop te zetten. Iedere curator neemt een of meerdere festivaldagen voor hun rekening en in samenwerking met Oerol hebben wij voor zondag 11 juni 2017 een muzikaal en inhoudelijk programma samen gesteld met Tamino (zie foto, onlangs nog een hoogtepunt in de Paradijskerk tijdens MOMO17), Winterdagen en Ø K A P Í.

Tamino

Tamino is een beetje treurig, denken we. Op zijn zwart-wit foto’s breekt hij je hart met een blik in het oneindige onder een paar dramatische wenkbrauwen, in zijn muziek lijmt hij sober aan somber. Ja, hij houdt van drama, en nee, hij vindt niet dat hij zich daarvoor moet schamen. Wij evenmin. Tamino, voluit Tamino-Amir Moharam Fouad, is de zoon van een Belgische moeder en een Egyptische vader en laat dan ook graag wat woestijnwind door zijn trage, doorwrochte songs waaien. Hij dwaalt doorheen zijn eigen smarten, zonder haast, met ingehouden wanhoop en met stapels schoonheid.

Winterdagen & Friends

Winterdagen is het filmische muziekproject van pianist Mink Steekelenburg. Bijgestaan door Martijn Eikenhout op contrabas en Jaap Rovers op viool maakt Winterdagen verhalende muziek waarin winterse melancholie een grote rol speelt. Eind 2016 bracht het trio een eerst EP uit op het Zweedse 1631 recordings (oa. releases van Hauschka, Dustin O’halloran).

Winterdagen staat er om bekend live vaak gastmuzikanten mee te nemen. Voor Oerol is er een speciale Winterdagen & Friends show voorbereid met 5 muzikale gasten: Bart Hoogvliet (Smudged Toads) op drums, Sjaak Douma (Analogue Dear) op tweede piano, Geert van Emden (St. Solaire) op zang, Harm Haverman (Video Store) op zang en M. spoken word.

Ø K A P Í

Een DJ-collectief in de breedste zin van het woord… Ø K A P Í staat achter én voor de draaitafels. Zelf dansend in het publiek & draaiend achter de tafels. Fantastiche disco, dampende afrikaanse beats en klassieke hiphop. Alles komt voorbij. Haal je Ø K A P Í in huis, maak dan je borst maar nat. Of trek je dansschoenen aan. Of allebei.

Festivalterrein De Betonning

De Betonning is het festivalterrein op West-Terschelling, waarbij op een experimentele manier de grenzen worden opgezocht door een muzieklaboratorium voor en door muzikanten te creëren. Dit jaar wordt binnen het thema “De Stem van de Nieuwe Generatie” een dialoog tussen muzikanten en bezoekers gestart over het vasthouden aan tradities en het doorbreken van patronen.

Oerol Festival

Het muziekprogramma is een toevoeging op het brede theateraanbod van het tiendaagse festival dat 9 tot 18 juni voor de 36ste keer plaatsvindt op Terschelling. Een entreebandje voor Oerol geeft toegang tot de volledige muziekprogrammering en is in de voorverkoop verkrijgbaar voor €25,00 en geeft toegang tot 10 dagen programma. Check het volledige programma op oerol.nl

Festival news