fbpx

Motel Mozaique op Oerol

Op vrijdag 10 juni ’16 presenteert Motel Mozaique een aantal jonge makers op Oerol’s spraakmakende festivalhart De Betonning (zie foto) in West Terschelling. Op het programma, van 14.00 tot 21.00 uur, staan Dichter (met band), Book of Eli, Gery Mendes (solo), Chimobi (solo) en dj-duo Vera en Haar Man. Dichter en Book of Eli presenteren wij i.s.m. Popunie Live.

Dichter
Deze jonge artiest uit Nieuwekerk a/d IJssel, onder de rook van Rotterdam, is niet alleen rapper of producer, maar woordkunstenaar. Voor zijn eclectische, veelgeprezen debuutalbum Nieuw Leven werkte hij samen met beeldende kunstenaars en ontwerpers, om zijn songs een fysieke gestalte te geven en mensen te confronteren met nieuwe vormen van kunst. Nieuw Leven vertelt over Dichters reis naar volwassenheid. Het is een veelkleurige ontdekkingsreis door filosofie, kunst en hiphop. Met zijn unieke stemgeluid en energieke liveshows drukt hij zijn stempel op de Nederlandse hiphopscene, en binnenkort ook ver daarbuiten. Dichter heeft liefde en ambitie. Dichter kijkt verder.

Book of Eli
Book of Eli is het gezelschap rondom frontvrouw Aileigh Awad. De donkere folk met dromerige, verlangende ondertoon wordt doorvlochten met samenzang van vier zangeressen. Deze vlijmscherpe harmonieën zorgen samen met stevige contrabas en gitaar voor een warm en intens geluid.

Gery Mendes
Gery Mendes (voorheen bekend als GMB) zijn laatste wapenfeit is  het album Camino, Portugees voor ‘weg’, en dit staat voor de muzikale reis en vooral de muzikale groei die Mendes de afgelopen jaren doorgemaakt heeft. Zijn soulvolle, rauwe hiphop heeft zich ontwikkeld tot een bijzondere mix van singer-songwriter, jazz en zelfs rock, maar hiphop is uiteraard nog steeds onmiskenbaar aanwezig.

Chimobi
Chimobi is een jonge soulzanger uit Rotterdam. Hij is de leadzanger van de band  Story Arcs waarmee Chimobi funky, melodieuze songs met duidelijke verhaallijnen maakt. Hun eerste EP is net een paar maanden uit.

Vera en Haar Man
Dit duo is de afgeslankte versie van DJ-collectief Vera en Haar Mannen uit Rotterdam. Vera en Stijn draaiden in een ver verleden punkplaatjes in Breda om vervolgens dansavonden met zinderende indiehitjes te hosten in 010 (Rotown, V11). In hun vrije tijd zijn ze beiden fanatiek crowdsurfers en gek op zowel gladde R&B als scherpe rock. Klinkt als: van Courtney Barnett via Drake naar New Order en Mount Kimbie.

Toegang
Tijdens Oerol staat het hele eiland in het teken van het festival. Voor àlle programmaonderdelen heb je een entreebewijs nodig in de vorm van een entreebandje: dat is je toegang tot het festival. Je entreebandje biedt toegang tot de festivalterreinen en de muzikale line-up. In de voorverkoop betaal je 20 euro voor je entreebandje, op het eiland 25 euro.

Festival news