fbpx

Motel Mozaique kunstzinnig getipt!

Motel Mozaique is zoals de meesten weten niet alleen een muziek festival, maar heeft ook een prachtig theater en beeldende kunst programma. De man achter de kunst van Motel Mozaique is Anton Hoeksema. “Vanaf 2001 maak ik deel uit van het programmateam van dit inmiddels vermaarde meerkunstenfestival. In wezen werk ik vanuit het CBK het hele jaar door met Motel Mozaique in mijn achterhoofd, altijd op zoek naar nieuw talent of opmerkelijk werk dat we tijdens het festival voor het voetlicht kunnen brengen. En altijd weer geven de kunstenaars die ik benader blijk van hun enthousiasme voor het festival.”

Hier zijn tips voor dit jaar buiten het muziek- en theaterprogramma. De verborgen kunstwerkjes die je niet wilt missen! “Meer dan voorheen zijn er dit jaar een aantal interactieve kunstinstallaties geselecteerd die vooral hun plek zullen vinden in de Schouwburg. Al maanden zijn de kunstenaars aan het werk, ze bouwen hun installatie in modules zodat het mogelijk is het werk in een dag te plaatsen en na twee dagen weer uit de Schouwburg te verwijderen. Niet eerder heb ik jonge gasten zo perfectionistisch, ambachtelijk zien werken aan een tijdelijk werk. Ik heb het over Bier en Brood met hun Art Environment en over Joost Haas e.a. met het installatiewerk The Most Amazing Exploration in the Age of Discovery, en dat is niets te veel gezegd, het maakt de Rotterdamse Schouwburg in de avonden tot ’the place to be’.”

Maar dit is nog niet alles. Anton raadt iedereen aan even een kijkje te nemen bij de Bob Smit Gallery waar de programmering subtiel inhaakt op het thema van het festival. “En werp een blik naar boven wanneer je door de gangen van WATT loopt en zie daar de iconische albumcover fotografie van Michael Spencer Jones en sluit je aan bij de gidsentocht die een speciale beeldende kunstroute maakt op de zaterdagmiddag met enkele verrassingen…”