fbpx

Motel Mozaique getipt door… XII

Wat zijn de favorieten van Motel Mozaïque 2010 van programmeurs, bezoekers, journalisten etc? Wat mag je absoluut niet gaan missen dit jaar? Waar kan je niet omheen? Wat wordt de knaller van de tiende editie? We vroegen het aan diverse mensen die op verschillende manieren verbonden zijn aan Motel Mozaïque. Nog op de valreep voor de opening van het festival, een van de laatste tips..

“Als liefhebber van serieuze muziek is Motel Mozaique automatisch een festival wat je moet bezoeken”, aldus Henk Kanning. En als DJ bij de alternatieve muziekzender Kink Fm weet deze man waar hij het over heeft. Hij gaat graag naar Motel Mozaique om de bands die hij in zijn programma draait live aan het werk te zien, “maar ook om een van die magische Motel Mozaique momenten te vangen.” Zo genoot hij al sinds 2003 van Belle & Sebastian, Antony & The Johnsons, Bonnie ‘Prince’ Billy, The Libertines, LCD Soundsystem, Mum en vele anderen.”

Ook dit jaar vindt hij het programma weer erg goed en breed en daarmee lastig om een favoriet te kiezen. “Ik erg uit naar Band of Horses, Mumford & Sons maar ook Admiral Freebee, Fuck Buttons, Angus & Julia Stone, Crystal Antlers en Moss. Die laatste omdat Never Be Scared/Dont Be A Hero het sterkste Nederlandse album van het afgelopen jaar is. Admiral Freebee is terug, de sessie die hij in mijn programma deed was vlammend, live ongetwijfeld ook. Band of Horses komt zo weinig naar Nederland dat ik ze niet mag missen. Mumford & Sons was een kleine ontdekking die ik heel veel in New Music heb gedraaid, tijdens Crossing Border zat ik helaas in deuitzending, een mooie herkansing dus ditmaal!” Dus genoeg om uit te kiezen dit weekend!