fbpx

Motel Mozaique getipt door.. XI

Nog maar twee nachtjes slapen en dan barst het festival los! Heb je nog gaatjes in je schema, let dan goed op bij de volgende tip. Deze komt namelijk van Marijke de Ruyter! Zij is al sinds de eerste aflevering betrokken bij Motel Mozaïque; de eerst twee afleveringen als VJ en vanaf 2003 verzorgt ze de productie van het festival. “Vanaf dag 1 was ik verkocht door het karakter en de samenstelling van het festival. Met name de gastvrijheid en de verhalen van de stad werken voor mij als een grote inspiratie en motivatie.” De nadruk op gastvrijheid neemt Marijke ook mee in haar werk. “Ook achter de schermen proberen we zoveel mogelijk de gastvrijheid als rode draad door de productie te voeren in de opvang en reilen en zeilen van de artiesten. En nu ik toch een keer aan het woord ben, ga ik alvast iedereen die dit jaar weer meewerkt aan de productie van het festival bedanken. We hebben weer een supercrew die er dit jaar wederom voor gaat zorgen dat alles goed gaat verlopen!”

Marijke vond het moeilijk om voor deze editie, één tip te geven. “Voor mijn tip zat ik te twijfelen. Sowieso vind ik het programma dit jaar echt geweldig. Voor mezelf moest ik kiezen tussen Rainmachine en The Irrepressibles. Rainmachine omdat ik altijd nieuwsgierig ben als artiesten de uitdaging aangaan om nieuwe projecten te beginnen. Bovendien houd ik ervan zoals Kyp Malone zijn veelzijdigheid toont doordat dit project totaal anders klinkt dan TV ON The Radio.” Marijke kiest er echter toch voor The Irrepressibles als favoriet voor dit jaar. “Deze show gaat verder dan muziek alleen. En voor mij zijn dit soort shows, net als Fever Ray vorig jaar, de ultieme acts voor een multidisciplinair festival als Motel Mozaïque. Extra licht, visagie, kappers, kostuums en choreografie, maken mij in ieder geval zeer benieuwd naar wat dit op het podium gaat brengen. Ik heb al heel wat clipjes afgezocht op Youtube, maar ben nog niets tegengekomen wat overeen komt met de omschrijving zoals ik m heb gelezen in de rider… (podium eisen van band, red)”

Voor de productiemensen altijd weer een leuke en bewerkelijke uitdaging om dit technisch voor elkaar te krijgen binnen een festivalsetting. “Maar het gaat ongetwijfeld weer helemaal de moeite waard zijn!”

The Irrepressibles spelen vrijdag om 20:30 in de grote zaal van de Rotterdamse Schouwburg, mis het niet!