fbpx

Motel Mozaique getipt door… VII

Wat zijn de favorieten van Motel Mozaïque 2010 van programmeurs, bezoekers, journalisten etc? Wat mag je absoluut niet gaan missen dit jaar? Waar kan je niet omheen? Wat wordt de knaller van de tiende editie? We vroegen het aan diverse mensen die op verschillende manieren verbonden zijn aan Motel Mozaïque.

Tip zeven komt van misschien wel de bekendste ANWB file lezer (dankzij Coen & Sander, 3fm red.) en journalist voor muziekmagazines als DJBroadcast en KindaMuzik: Rene Passet. Net als voorgaande tips is Rene ook een vaste gast van Motel Mozaique te noemen. “Dit wordt volgens mij m’n achtste Motel Mozaique. In al die jaren sloeg ik er dus hooguit twee over. Ik heb een tijd lang een Rotterdamse vriendin gehad en toen is mijn liefde voor Motel Mozaique en dat andere leuke festival (het IFFR) flink gegroeid. Ook nu blijft het een van m’n favoriete festivals in Nederland. Vanuit mijn woonplaats Den Haag zit je zo in Rotterdam, dus ik ben altijd blijven gaan.”

Al is Passet in eerste plaats muziekjournalist, hij komt niet alleen voor de muziek naar Rotterdam. “Ik vind de mix van theater, kunst en muziek op ‘MoMo’ ontzettend tof. Plus de relaxte sfeer die er altijd hangt. Iedereen is aardig voor elkaar. Het festival is er met de groei van het aantal locaties alleen maar beter op geworden. Er is meer keuze en je loopt elkaar minder voor de voeten. De grootste verrassingen van de afgelopen jaren kwamen voor mij vreemd genoeg niet uit de muzikale maar uit de theaterhoek. Als muziekjournalist ken ik veel van de bandjes die op MoMo staan immers al. Maar vorig jaar vond ik Smile Off Your Face van het Belgische Ontroerend Goed echt geniaal. Prachtig belevingstheater.”

Rene’s tips voor de aankomende edite komen wel weer uit de muziekhoek. “Mijn favoriet dit jaar is King Midas Sound. Kevin Martin vindt zichzelf iedere paar jaar opnieuw uit en dit is beslist zijn interessantste project sinds tijden. Eindelijk heeft hij z’n vele demonen bedwongen. Het debuutalbum Waiting For You heeft dezelfde vibe als Kode9 en Burial, maar is wat militanter en heeft vanwege de zang meer podiumpotentie. Ook de Fuck Buttons is een MUST SEE. Ik zag ze al drie keer en telkens werden ze beter. Live klinken ze af en toe als ‘Underworld on acid’ en bouwen ze laag over laag tot je met beide handen over je oren en met een brede grijns staat.” De electronica liefhebbers kunnen deze editie dus ook weer uit hun dak gaan op MoMo. King Midas Sound staat op zaterdag om 23:30 in de WATT Basement en Fuck Buttons op vrijdag om 22:30 in de WATT Grote Zaal.