fbpx

Motel Mozaique getipt door… V

Wat zijn de favorieten van Motel Mozaïque 2010 van programmeurs, bezoekers, journalisten etc? Wat mag je absoluut niet gaan missen dit jaar? Waar kan je niet omheen? Wat wordt de knaller van de tiende editie? We vroegen het aan diverse mensen die op verschillende manieren verbonden zijn aan Motel Mozaïque.

Als journalist voor het AD en Off the Record is Anton Slotboom al bijna vanaf het begin af aan bezoeker geweest van Motel Mozaique. “Ik ben er dit jaar voor de negende keer bij en vind Motel Mozaique een heerlijk festival! Aan elke editie bewaar ik wel mooie herinneringen. Ik denk vooral met veel plezier terug aan de bizarre show van Nancy Sinatra en het al even bizarre interview dat ik vooraf met haar deed om haar komst aan te kondigen. Het magistrale optreden van Belle And Sebastian is me bijgebleven als een absoluut hoogtepunt op muzikaal vlak, al waren de tranen van de mensen die te laat waren en niet naar binnen mochten minstens even indrukwekkend.” Maar de magie van Motel schuilt juist ook in het ontdekken van kleinere artiesten, aldus Anton. “Het stuiterende Be Your Own Pet dat inmiddels alweer is opgeheven en de onderschatte liedjes van Brit Jamie T bijvoorbeeld: het zijn er maar een paar uit een hele lading aan memorabele concerten die op Motel Mozaique zijn gegeven.” Slotboom haalt ook nog enkele historische middagsessies van 3voor12 naar boven. “Antony (met the Johnsons) die in het Nederlands zingt, British Sea Power dat op het podium plotseling ruzie krijgt en stopt.. Het is allemaal even onvergetelijk.”

Slotboom kijkt weer uit naar een nieuwe editie van MoMo. Als absolute favoriet tipt hij Band of Horses. “Hun tweede album Cease To Begin is zo goed als perfect, en een derde plaat is nu toch eindelijk eens op komst. Dit optreden wordt een geweldige kans om de nieuwe nummers voor het eerst te horen.” Ook zo benieuwd naar nieuw materiaal van deze bijzondere band? Ze spelen zaterdag 10 april in WATT.