fbpx

Motel Mozaique getipt door… IX

Wat zijn de favorieten van Motel Mozaïque 2010 van programmeurs, bezoekers, journalisten etc? Wat mag je absoluut niet gaan missen dit jaar? Waar kan je niet omheen? Wat wordt de knaller van de tiende editie? We vroegen het aan diverse mensen die op verschillende manieren verbonden zijn aan Motel Mozaïque.

Ondanks het feit dat Hugo Dirkson nog nooit naar Motel Mozaique is geweest, heeft hij, als voormalig programmeur van Jazzcafe Dizzy en huidig bij Jazzpodium in WATT, zoveel verstand van (jazz) muziek dat hij het niet kon laten een tip te geven.

Zijn jazzy favoriet van dit jaar zijn de japanners van Soil and ‘Pimp’ Sessions. “Ik heb ze vorig jaar op het North Sea Jazz festival gezien. (een festival dat ik nog nooit heb overgeslagen sinds mijn 14e) Het was de laatste band van die avond en ze stonden in een tot de nok toe gevulde buiten tent. Ze wisten iedereen mee te nemen in hun vibe, en dat is echt klasse van een band. Het publiek het gevoel geven dat je het samen met de band doet. Het is niet alleen de rauwe energie die ze moeiteloos tot tegen het plafond weten te houden. Het is ook hun podium uitstraling. Japanse jazzpunkers die zo op en neer staan te springen en heen en weer aan het rennen zijn dat je compleet gebiologeerd raakt door hun show. Je gaat jezelf bijna afvragen of er iets in je drankje zat…”

Dus als je zin hebt om compleet uit je dak te gaan, zorg dan dat je erbij bent op zaterdag 10 april om 00:00 in Lantaren/Venster 1!