fbpx

Motel Mozaique Getipt Door… IV

Wat zijn de favorieten van Motel Mozaïque 2010 van programmeurs, bezoekers, journalisten etc? Wat mag je absoluut niet gaan missen dit jaar? Waar kan je niet omheen? Wat wordt de knaller van de tiende editie? We vroegen het aan diverse mensen die op verschillende manieren verbonden zijn aan Motel Mozaïque.

De vierde tip komt van niemand minder dan de artistiek leider, de geestelijk vader, DE man achter Motel Mozaique: Harry Hamelink. Uiteraard wordt dit, als bedenker van het festival, de tiende keer dat Harry betrokken is bij het zachtste festival van Nederland. En naast dat Motel Mozaique een multidiciplinair festival is met muziek, kunst en theater zorgt Harry altijd voor extra’tjes die Motel juist zo bijzonder maken. Dit jaar is de verzamelplaats van deze zogenaamde pareltjes Plaza Mozaique.

“Plaza Mozaique op het Schouwburgplein wordt het centrum van het festival. Hier komt het thema de Zachte Stad tot leven.” Op het plein komt bijvoorbeeld de kerktent Katrina te staan, waarin de Pauluskerk een kerkdienst verzorgt a la-Silent-Disco en diverse artiesten optreden op het 3voor12 podium. Ook Benni Hemm Hemm in Volle Glorie duikt meerdere keren op, op en rondom het plein, een schaapsherder zal zijn kudde er laten grazen en scheren, er worden seed-bombs gebouwd, het wordt de standplaats voor de Gidsenbalie en Infobalie, Ramsey Nasr draagt er zijn gedicht voor, er zal iets illegaals plaatsvinden en kussens, kussens, kussens zorgen voor verzachting. Ook wordt de gebiedsvisie voor het Schouwburgplein aan de tand gevoeld op verschillende manieren. Hoe kan het plein zachter gemaakt worden na het festival?