fbpx

Motel Mozaique & Nederlandse Dansdagen werken samen

Singer-songwriters en choreografisch talent bundelen krachten

Drie singer-songwriters en drie talentvolle choreografen gaan samen de studio in. Komende maanden zoeken zij de grenzen van hun disciplines op in het kader van het innovatieve Distinguished Dreams #3. De Nederlandse Dansdagen werkt voor dit unieke festivalproject samen met het Motel Mozaïque Festival en poppodium De Muziekgieterij in Maastricht. Het resultaat van deze spannende samenwerking, een aantal bijzondere dans-popsongs, is voor het eerst te zien op 7, 8 en 9 oktober 2016 tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen. Begin 2017 volgt een tour langs diverse Nederlandse theaters en zijn de trio’s ook op het Motel Mozaïque Festival (7 & 8 april 2017) te bewonderen.

Shailesh Bahoran & Marike Jager
Choreograaf Shailesh Bahoran combineert hiphop met moderne en traditionele Hindoestaanse dans. Zijn dans kenmerkt zich door originaliteit en expressie. Hij werkte samen met Het Nationale Ballet, Don’t Hit Mama en Het Nederlands Symfonieorkest en is op dit moment verbonden aan dansgezelschap ISH. Bahoran werkt in Distinguished Dreams #3 samen met singer-songwriter Marike Jager, die haar eerste noten als muzikant zong en speelde op de podia van haar studentenstad Maastricht. Zij won de Grote Prijs van Nederland en heeft reeds vier albums op haar naam staan. Ze creëert intieme liedjes die ze verhalend en theatraal deelt met haar publiek.

Hilde Elbers & Dichter
Choreografe Hilde Elbers danste de afgelopen jaren bij Conny Janssen Danst, Galilli Dance en T.r.a.s.h.. Nu creëert zij haar eigen werken, die worden gekenmerkt door een intense en krachtige bewegingstaal. In haar choreografieën fileert ze de psyche en legt hiermee de menselijke kwetsbaarheden bloot. Elbers gaat samenwerken met Dichter (foto), die op afgelopen editie van Motel Mozaïque al hoge ogen gooide. Deze van origine uit Ethiopië afkomstige en onder de rook van Rotterdam opgegroeide artiest is niet alleen rapper of producer maar ook woorkunstenaar. Voor zijn eclectische, veelgeprezen debuutalbum Nieuw Leven werkte hij samen met beeldende kunstenaars en ontwerpers om zijn songs een fysieke gestalte te geven en mensen te confronteren met nieuwe vormen van kunst.

Jesús de Vega & Chai Blaq
De in Spanje geboren choreograaf Jesús de Vega is als gastkunstenaar verbonden aan ICKamsterdam. Zijn organische choreografieën bevatten een fysieke complexiteit en een opvallende emotionele ondertoon. Jesús vormt het derde duo met de Nederlands, Congolese multi-instrumentaliste Chai Blaq (Michelle N’Toumba). Zij studeerde aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden en speelde de afgelopen jaren in diverse bands. Haar muziek wordt vaak getypeerd als een mix tussen R&B en meer elektronische stijlen als dubstep en trap met een freaky Afro-Europese sfeer.

Distinguished Dreams #3
In het jaarlijks door de Nederlandse Dansdagen geïnitieerde project Distinguished Dreams werken aanstormende choreografen samen met bekende namen of talenten uit andere disciplines. Daarbij worden zij uitgedaagd om een kort, maar volwaardig artistiek werk te maken. In de derde editie zoeken singer-songwriters en choreografen in duo’s de grenzen van hun vakgebied op. Hun opdracht is om negen dans-popsongs te creëren, waarin popmuziek en dans op unieke wijze samensmelten. Tijdens de 19e editie van Festival de Nederlandse Dansdagen treden de duo’s live op in een pop-up store in het centrum van Maastricht. Hierna volgt een landelijke tour waaronder een bezoek aan het Motel Mozaïque Festival.

Foto: Dichter tijdens Motel Mozaïque 2016 Festival | Credits: Max Dereta

Festival news