fbpx

Motel Mozaique curator Parfum de BoemBoem

Tijdens 24 uur cultuur, het nieuwe evenement waarmee Rotterdam dit jaar het culturele seizoen opent, organiseert Parfum de BoemBoem acht fietsroutes op ongebruikelijke tijdstippen. Elke route is op maat gemaakt waarbij Motel Mozaique invulling geeft aan twee van de acht routes; met kunst op bouwput Centraal Station, livemuziek van Typhoon, een dansvoorstelling op het dak van Las Palmas en het vieren van de zonsopgang.
De eerste Parfum de BoemBoem route begint op zaterdag 10 september om 17.00 uur, de laatste start op zondag 11 september om 14.00 uur. Daartussen start elke drie uur een tocht.

De gidsen van Parfum de BoemBoem tonen markante plekken in de stad. Ze staan stil bij gebieden die in transformatie zijn, zoals de zone rond Rotterdam Centraal en Katendrecht, bij bouwputten en sloopgebieden en bij de dynamiek van Rotterdam, waar het leven 24 uur per dag doorgaat. Tijdens iedere route zullen deelnemers proeven van zowel De Wereld van Witte de With als 24 uur cultuur. Door onverwachte ontmoetingen leer je ook de verhalen áchter deze festivals kennen.

De twee routes door Motel Mozaique
Zaterdag 10 september 20.00 – 23.00 uur : Met o.a. een bezoek aan bouwput Rotterdam Centraal Station waar diverse kunstwerken te bezichtigen zijn, een vooruitblik op Motel Mozaique 2012 en de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam 2012 door ZUS (Zones Urbaines Sensible, curator van IABR 2012). De route eindigt op het Museumpark waar Typhoon met zijn band optreedt. Dit Parfum de BoemBoem concert wordt voorzien van live visuals door Hurry Cane.

Zondag 11 september 05.00 – 08.00 uur : Met o.a. een vooruitblik op Motel Mozaique 2012 en de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam 2012 door ZUS (Zones Urbaines Sensible, curator van IABR 2012), en het vieren van de zonsopgang op het dak van Las Palmas waar Dance Works de dansvoorstelling ‘The Sweet Art of Bruising’ over boksen speelt.

Startlocatie: Ingang Museumpark, prijs: € 6,00 (€ 3,00 met 24 uur cultuur passe-partout, te bestellen via 24uurcultuurrotterdam.nl). Meer informatie & reserveren voor een of meer tochten van Parfum de BoemBoem