fbpx

Dans mee in een kunstwerk op MOMO Pre-party

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: we organiseren een vette party in het atelier van internationaal vermaard kunstenaar Joep van Lieshout! Op 9 februari is AVL Mundo the place to be voor bezoekers van Art Rotterdam Week 2018 en OBJECT Rotterdam, MOMO-fans en iedereen die zin heeft in een feestje. Kom dansen tussen de kunstwerken!

AVL MUNDO X OBJECT PARTY
curated by MOMO18

Op vrijdag 9 februari vindt de AVL MUNDO X OBJECT PARTY curated by MOMO18 plaats bij AVL Mundo, ofwel Atelier Van Lieshout. Tussen de meest indrukwekkende beelden en installaties van Joep van Lieshout presenteren we met Motel Mozaïque een hele vette line-up: dans mee op de afro-boogie van ARP Frique, de noisepunk van SONNDR, eclectic african hiphop van JJAQ en DJ Caliguna a.k.a. Joep van Lieshout kruipt ook achter de draaitafels. [lees verder onder de video]

11 meter hoge kunstinstallatie als podium

Eyecatcher van de avond zal ‘Blast Furnace’ zijn. Dit gigantische kunstwerk van Joep van Lieshout is een uit staal vervaardigde installatie van meer dan 11 meter hoog die aangedreven wordt door menskracht en eenvoudig mechanica. Blast Furnace zal tijdens de party fungeren als backdrop én podium!

Het feestje start direct om 19.00 uur wanneer de deuren van AVL Mundo (gelegen in het rauwe Rotterdamse havengebied M4H) openen en sluit naadloos aan op het programma van Art Rotterdam Week en OBJECT Rotterdam. Tickets a 10 euro (inclusief servicekosten) zijn NU verkrijgbaar!

Bestel tickets

AVL Mundo

AVL Mundo is opgericht door kunstenaar Joep van Lieshout, internationaal vooral bekend vanwege zijn grote utopische projecten; polyester objecten, op het snijvlak van kunst, architectuur en design. De meeste Rotterdammers zullen kunstenaar Joep van Lieshout kennen van zijn kunstwerk ‘Cascade’: de gestapelde, druipende olievaten op het Churchillplein. Of misschien van zijn omstreden kunstinstallatie ‘Domestikator’, dat onlangs in het nieuws was omdat het Louvre weigerde het werk tentoon te stellen omdat het te seksueel getint is.

Back to the Future?!

Tijdens Art Rotterdam Week staat AVL Mundo in het teken van de toekomst. In de tentoonstelling ‘Back to the Future?!’ staan drie verschillende toekomstvisies van kunstenaars Carlijn Kingma, Kasey Short en Atelier Van Lieshout centraal. Met behulp van videokunst, sculpturen en pentekeningen wordt de bezoeker geconfronteerd met vragen over migratie, religie, toekomst en de onzekerheid rond deze thema’s.

Art Rotterdam Week & OBJECT Rotterdam

Tijdens Art Rotterdam Week, van woensdag 7 tot en met zondag 11 februari 2018, bruist de hele stad van de tentoonstellingen, pop-up shows, openingen en kunst- en designbeurzen, zoals OBJECT Rotterdam. OBJECT Rotterdam zit dit jaar op een nieuwe spannende locatie: het industriële HAKA­gebouw aan de Vierhavensstraat (evenals AVL Mundo in het havengebied M4H). Van 9 tot en met 11 februari 2018 zijn de lege, lichte ruimtes van het rijksmonument gevuld met eigentijds design, te kijk en te koop.

AVL MUNDO X OBJECT PARTY curated by MOMO18
Wanneer Vrijdag 9 februari 2018
Waar AVL Mundo (Keileweg 18, Rotterdam)
Wie Arp Frique, SONNDR, JJAQ en DJ Caligula >> lees meer over deze acts
Hoe laat
Deuren open / aanvang 19.00 uur – verwacht einde 00.00 uur
Hoeveel Tickets kosten €10,-

NODIG JE VRIENDEN UIT

Festival news