fbpx

MOMO neemt Rotterdams icoon over

Dit jaar gaat Motel Mozaïque tijdens haar festival MOMO maar liefst 65 uur lang non-stop programmeren in het Groot Handelsgebouw (GHG). Van garage-feesten tot concert bij zonsopgang. Aanleiding voor het 65 uur durende programma is het 65-jarig jubileum van het GHG. 

65 uur non-stop MOMO met o.a. Joep Beving, Wunderbaum & gastprogrammeurs

Luister naar een pianoconcert van Joep Beving terwijl de zon opkomt. Check in een verlaten kantoorzaal de wereldpremière van theatercollectief Wunderbaum. Een kunstinstallatie van Rosalie Wammes (Oh Thunder), MOMO tours, een all-day-breakfast op het enorme dakterras met 360-gradenuitzicht over Rotterdam… en dat is nog maar het begin. Voor de programmering werkt MOMO samen met allerlei Rotterdamse partners en makers zoals Operator, Rotown, BIRD, Theater Rotterdam, WORM en houdt een open call: MOMO zoekt gastprogrammeurs die wilde plannen realiseren in het Groot Handelsgebouw.

Lege kantoorzaal in Groot Handelsgebouw - MOMO - by Charlotte Boekhout - 19

Zonsopgang met Joep Beving

Met zijn twee meter acht, wilde haardos en vloeiende baard lijkt componist Joep Beving wel een vriendelijke reus uit een sprookjesboek voor kinderen. Maar zijn pianospel – breekbaar, sfeervol en melancholisch – markeert hem als de zachtste der reuzen. Bij MOMO kunnen de festivalbezoekers op zondagochtend vroeg genieten van zijn prachtige spel in voormalig bioscoop Kriterion, hoog in het Groot Handelsgebouw. Tijdens dit exclusieve concert komt de zon op en zie je vanaf grote hoogte de stad ontwaken.

zondag 22 april, 06.00 uur – toegankelijk met een 2- of 3-dagen passe-partout of een dagticket voor zaterdag

Joep Beving op Motel Mozaique Festival 2017 (credits: Parcifal Werkman)

Garage party met Confetti Club & meer

Motel Mozaïque Festival (MOMO) organiseert met Confetti Club, Operator, Club K (bekend van De Geheime Tuin), The Suicide Club en Altijd in de Buurt een groot feest in het Groot Handelsgebouw: van de garage tot het dakterras.

in de nacht van zaterdag 21 april 2018 op zondag plaats, losse tickets vanaf 31 maart te koop

Parkeergarage Groot Handelsgebouw - MOMO Festival - credits: Charlotte Boekhout

Wereldpremière van Wunderbaum

Acteursgroep Wunderbaum heeft in samenwerking met de Vlaamse schrijfster Annelies Verbeke de locatievoorstelling ‘Daar gaan we weer’ gemaakt, deze gaat in première in het Groot Handelsgebouw tijdens MOMO. Een voorstelling over de bevoorrechte positie van hoogopgeleide blanke West-Europeanen. Vanuit hun moderne kantoor proberen drie collega’s hun rol in het racisme-debat te definiëren.

donderdag 19 april (première), vrijdag 20 april en zaterdag 21 april, 20.15 uur

Kunstenaar tovert winkelpand om tot vervreemdend landschap

Kunstenaar en muzikant Rosalie Wammes (Oh Thunder) bouwt in het Groot Handelsgebouw een kunstinstallatie, ‘The Landscape Project #1’, die 65 uur lang te bezoeken is. Het is een heilig vervreemdend landschap. Een plek waar aandacht, verfijning, verwondering en verval samenkomen. Een verblijfsplek en een kunstwerk ineen.

donderdag 19 april 19.00 uur tot zondag 22 april 12.00 uur, doorlopend te bezoeken

The Landscape Project #1 van Rosalie Wammes / Oh Thunder op Motel Mozaique - c - Sarah Dona

Gezocht: gastprogrammeurs voor Groot Handelsgebouw

Bouw met €1000 je eigen feestje in een verlaten kantoor, maak een doolhof a la Wilden Renate, creëer een 65 uur performance in de geest van Marina Abramovic, vertoon je bijzondere docu in Kriterion, organiseer een kledingruil-markt, organiseer een interactieve expo… We omarmen wilde ideeën <3 en het hele Groot Handelsgebouw is je canvas.

De open call is inmiddels gesloten en de 4 geselecteerden zijn inmiddels bekend!

meer info

Icoon en ontmoetingsplek

Het Groot Handelsgebouw is het icoon van de Rotterdamse wederopbouw. Het rijksmonument is het grootste bedrijfsverzamelgebouw van Nederland. Het biedt 100.000 m2 kantoor-, opslag, winkel- en horecaruimte aan bijna 200 huurders. Het Groot Handelsgebouw is feitelijk een kleine stad, pal naast Rotterdam Centraal. De ontmoetingsplek voor ondernemende Rotterdammers en betrokken wereldburgers.

In 2018 viert het Groot Handelsgebouw zijn 65-jarig bestaan in samenwerking met toonaangevende Rotterdamse partners, zoals Motel Mozaïque.

GHG door Charlotte Boekhout

Festival news