fbpx

MOMO17 smaakmakers terug naar Rotterdam

Geweldig nieuws! Diverse smaakmakers van afgelopen editie van Motel Mozaïque Festival keren dit najaar alweer terug naar Rotterdam voor losse concerten, nieuwe samenwerkingen zoals Lisa Hannigan & The Colorist en in het geval van Warhaus met alweer een nieuwe plaat. 

Voor in je agenda:

Met zijn tienkoppige band heeft Janssen een ongekend mooi werkstuk getiteld ‘Cousins’ afgeleverd: de perfecte balans tussen orkestrale pracht, zorgvuldig uitgewerkte arrangementen en ja, inderdaad… meer dan ooit leunt deze fijnzinnige liedjessmid op pakkende volbloed popmelodieën. 11 oktober speelt Kim Janssen in Rotown! [nog meer tips onder de video]

Op 27 oktober geeft neoklassiek pianist Joep Beving een concert in het monumentale gebouw van Arminius (deze show is inmiddels uitverkocht).

Blaudzun was op MOMO17 te zien tijdens de Parfum de BoemBoem routes. De band speelde in kleine bezetting op de bouwput waar het Depot van Boijmans Van Beuningen komt! Dit najaar gaat Blaudzun voor het eerst het theater in met zijn Tear Gun Tour, deze wordt op 2 november afgetrapt in het oude Luxor Theater in Rotterdam.

ALA.NI haast uit het niets een van de betoverende hoogtepunten. De Londense muzikante en artiest verving aanvankelijk Moses Sumney, maar wist de Paradijskerk om haar vinger te winden. Op 5 november keert ze terug naar diezelfde prachtplek. Check hieronder ook haar 3voor12 sessie die ze deed in die andere mooie kerk, Arminius. [nog meer tips onder de video]

Precies een jaar na de release van zijn debuut kondigt Balthazar-frontman Maarten Devoldere alweer de tweede langspeler van zijn nieuwe project Warhaus al aan. Dit album, simpelweg genaamd ‘Warhaus’, verschijnt in oktober al. De te gekke nieuwe single ‘Mad World’, met evenzo toffe ‘one take video’, is alvast vooruit gestuurd. Warhaus komt op 17 november naar Annabel.

Zangeres en multi-instrumentalist Lisa Hannigan heeft vorig jaar met ‘At Swim’ haar meest experimentele plaat tot dusver gemaakt dankzij de samenwerking met Aaron Dessner van The National. Sindsdien heeft Lisa de smaak te pakken wat betreft het bevlogen experiment: ze gaat op 21 november in LantarenVenster in zee met The Colorist Orchestra, een gerenommeerd kamerpopcollectief dat bestaande repertoires van artiesten op spannende en eigenwijze manier opnieuw interpreteert.

Check de pagina van Motel Mozaique Concerts voor nog meer toffe concerten zoals Benjamin Clementine, SOHN en Mark Lanegan Band.

? Lisa Hannigan op MOMO17 (credits: Parcifal Werkman)

Festival news

Concert news