fbpx

MOMO17 acts scoren op Eurosonic Noorderslag

Afgelopen weekend was Groningen met showcasefestival Eurosonic Noorderslag the place to be voor muziekliefhebbers uit … heel de wereld eigenlijk! Ook wij hebben er weer veel toffe nieuwe acts ontdekt en artiesten zien optreden die we in april ook op Motel Mozaique Festival 2017 mogen verwelkomen.

Deels zijn die al bekend gemaakt, zoals Kim Janssen, Klangstof, Warhaus en Shame, en deze week kondigen we nog een aantal acts aan dat hoge ogen gooide tijdens ESNS! We sommen wat mooie quotes voor je op zodat je alvast wat meer bekend kunt raken met deze MOMO17 acts:

Kim Janssen

“Ambitieus was singer-songwriter Kim Janssen. Op Noorderslag presenteerde hij zijn nieuwe band, nieuwe album en nieuwe geluid. De tienkoppige band met blazers en strijkers gaf een imponerende show, met mooie, gedragen troostliedjes. Beetje Sigur Rós, beetje Elbow, groots van opzet, toch ingetogen.” (Trouw)

“Ook Kim Janssen is al lang actief, maar zijn binnenkort te verschijnen album, de eerste in vijf jaar, belooft een opmerkelijke uitbreiding van zijn stijl. De nieuwe muziek, die Janssen, een stijlvolle verschijning met dun snorretje en zwart kostuum, zaterdag uitvoerde met een tienkoppige band, leek eindeloos uitdijende vergezichten te bieden. Als in een uitgekiende estafette gaven de trombone en schallende trompet het stokje over aan prachtige strijkers, koesterende keyboards en de tedere zangstem van Janssen zelf. Dat leidde tot een pastorale schoonheid in nummers als ‘Cousin’ en ‘Bottle Rockets’.” (NRC)

“Instrospectieve zanger klaar voor een groot buitenlands avontuur” (3voor12)

“Het is achteraan aansluiten bij Kim Janssen, want de binnenzaal van de Oosterpoort is afgeladen vol voor de Utrechter. Dat dit volledig terecht is, bewijst hij met boeiende, grootse folksongs. Op het podium is er genoeg om naar te kijken, omdat Janssen tien uitstekende muzikanten bij zich heeft met onder andere Popronde-kandidaten Mevrouw Tamara en Dinaira Scheffers (Aapnootmies). De tien, met strijkers en blazers, zorgen voor rijke arrangementen voor de uitgekleed al prachtige liedjes. Referentiekader is onmiskenbaar Sigur Ros. Deze Noorderslag-show is de eerste in het kader van het nieuwe album en de toon wordt direct gezet. De term veelbelovend lijkt de Utrechter al bijna voorbij te streven. Deze show is al nagenoeg perfect. Ga dit zien als je de kans krijgt.” (OOR)

Klangstof

“Maar het was de frisse en aanstekelijke indiewave van Klangstof die de brug sloeg tussen Nederland en Europa, ofwel, tussen Noorderslag en Eurosonic. Op dat trendsettende festival, dat de drie dagen voorafgaand aan Noorderslag bezit nam van de Groningse binnenstad, presenteerden zo’n 250 jonge, hippe bandjes uit heel Europa zichzelf. Het verschilde behoorlijk van toon met Noorderslag: nauwelijks hiphop, veel meer elektronica en vooral veel meer synth, dance en radiopop.” (Trouw)

“‘On-Nederlands goed’, zo wordt Klangstof omschreven in de aankondiging. En hoewel het een verschrikkelijke term is, ben je haast geneigd te zeggen dat het waar is. Niet voor niets is de band van de ex-bassist van Moss de eerste band die op Grote Jongens festival Coachella in Amerika mag spelen. Ze spelen daar overigens op dezelfde dag als headliner en inspiratiebron Radiohead. On-Nederlands goed of niet, in een Nederlandse concertzaal wordt altijd gepraat. Zo staan twee mannen van middelbare leeftijd rustig hun aanstaande echtscheidingen te bespreken – echt waar – terwijl Van der Wardt aanzet tot een meeslepend einde van Close Your Eyes To Exit. De Kleine Zaal loopt sowieso niet echt warm voor de indierockers, als aan het einde nog maar een derde van de zaal gevuld is. Onbegrijpelijk, want Klangstof is goed en eigenzinnig. Van der Wardt vindt het gelukkig wel leuk, nonchalant maakt hij kreungeluidjes door de microfoon, wild met zijn armen zwaaiend gebarend dat er vooral doorgespeeld moet worden. Ook Hostage en Island krijgen zo lange meeslepende, tegen Shoegaze aangrenzende uitros mee. Heel erg goed, al heeft niet iedereen dat begrepen.” (OOR)

Shame

“En dan: de ontlading. Shame brengt alles wat je van een opwindende rockshow wilt. De piepjonge Britten uit Brixton zetten de tent op stelten met rauwe in your face-rock en postpunk die ook nog dansbaar is. De hyperactieve zanger gaat als een ongeleid projectiel het podium over en de zaal door, klimt op speakers, gooit met bier, raakt verstrikt in kabels en maakt daar een show van. Niks nieuws natuurlijk, maar de onbevangenheid en inzet van Shame maakt ze tot een topper deze avond. Deze Teenage Kicks zijn hard to beat.” (OOR)

Festival news