fbpx

MOMO X Oerol: Froukje, S10 en meer muziek

Motel Mozaique werkt dit jaar samen met Oerol, het vermaarde theater- en muziekfestival op Terschelling. Met MOMO presenteren we concerten van S10, Anne-Fay en Gita Buhari en van Froukje worden diverse videoclips in de natuur van het eiland geschoten. De uitzendingen zijn onderdeel van Het Imaginaire Eiland, de online editie van Oerol, wat plaatsvindt van 11 tot en met 20 juni 2021.

Ook Lisette Ma Neza is op Terschelling, de zangeres en woordkunstenares gaat daar het project dat ze voor MOMO Create & Perform is gestart afmaken. Met Anne-Fay en Lisette Ma Neza is MOMO een langer lopende samenwerking aangegaan, zo waren ze allebei in april ook te zien in het online programma MOMO Create & Perform. Daarnaast keert Lisette eind augustus ook weer terug in Rotterdam voor een optreden op muziektheaterfestival O. De twee multitalenten zijn ook betrokken bij Oerol Laboratorium [daarover later meer], evenals Gino-Cochise.

Nieuwe koers

MOMO’s artistiek directeur Harry Hamelink programmeert samen met MOMO-collega Enoma Amayo de muziek voor deze editie in nieuwe vorm, zij doen dit samen met jonge talentvolle artiesten. Het staat voor een koerswijziging waarbij interessante musici aan wordt geboden om Oerol te gebruiken als ontwikkelplek en werkplaats voor nieuw werk. Harry was eerder al als muziekprogrammeur betrokken bij Oerol en toen bijvoorbeeld initiator van Colin Benders’ Kytopia op Oerol.

Check hier het muziekprogramma van deze online editie van Oerol dat door MOMO samengesteld is.

Het Imaginaire Eiland

Vanaf 11 juni t/m 20 juni is op Het Imaginaire Eiland weer een virtueel programma voor publiek te zien. Met een dagelijkse Talkshow, een zevendelige podcast serie, concerten en clips, een storytelling film (in gesproken én gebarentaal), kookworkshops en voorstellingen van bijvoorbeeld Likeminds/Willem de Bruin, Nineties Productions, de Zwermers en Kompagnie Kistemaker. Elke dag zendt Radio Oerol (gratis) uit vanaf Terschelling met talkshows, muziek, een hoorspel en het Oerol verzoekuurtje.

“Dit jaar laten we op Het Imaginaire Eiland een goed aantal voorstellingen zien. De makers hebben het afgelopen jaar gericht gewerkt aan een online productie of een hybride vorm. De voorstellingen kunnen daardoor zowel on- als offline gespeeld worden. Tijdens Het Imaginaire Eiland kunnen jullie genieten van de online versie.” – Oerol

Festival news