fbpx

MOMO X O.

Where music meets opera meets theatre

MOMO en O. are joining forces! De komende jaren breekt festival O. opera nóg verder open en gaan ze samen met ons en met makers op zoek naar waar popmuziek theater wordt en andersom. Een structurele samenwerking om de grenzen tussen (alternatieve) popmuziek en opera/muziektheater te verkennen.

We supporten kunstenaars voor wie de zangstem het belangrijkste instrument is om hun verhaal te vertellen en laten verschillende fases van hun maakproces zien op beide festivals: van artistiek onderzoek tot wereldpremière. O. en MOMO zoeken voor dit gecreëerde werk cross-overs met poppodia, theaters en andere festivals.

Tijdens MOMO Create & Perform (23 & 24 april 2021), een 6-uur durend online festival / uitzending, kun je het resultaat van de bijzondere samenwerking tussen Eefje de Visser & Nick Verstand zien, evenals zangeres / woordkunstenaar Lisette Ma Neza en previews van Aïda Gabriëls.

Tijdens O. (23 – 29 augustus 2021) is de radicale herinterpretatie van Salomé Dance of the Seven Veils en de barok meets pop-performance LUCY onderdeel van de samenwerking. Ook Lisette Ma Neza is te zien op het festival in augustus.

Eefje de Visser & Nick Verstand
Zangeres Eefje de Visser en lichtkunstenaar Nick Verstand presenteren een audiovisueel werk in een drieluik, op het snijvlak van live performance en moderne kunst. Tijdens deze show speelt Eefje de Visser songs van haar laatste plaat ‘Bitterzoet’, door de Nederlandse popcritici uitgekozen tot beste album van 2020. Maar ze brengt ook ouder en nieuw werk, en legt de nadruk op live samenzang en beweging.

Lisette Ma Neza
Lisette Ma Neza staat bekend om haar scherpe pen, zachte stem en poëtische performances. In haar performance zal ze haar onderzoeksonderwerpen gedurende de lockdown voor het eerst onthullen en introduceren aan de muzikanten waarmee ze nauw samenwerkt. De prille teksten zullen veranderen in poëzie en van de poëzie zal muziek gemaakt worden.

Dance of the Seven Veils – Aïda Gabriëls met o.a. AMENRA-frontman Colin H. van Eeckhout
Regisseur Aïda Gabriëls (foto) maakt een radicale herinterpretatie van een eeuwenoud verhaal, ze ontsluiert Salomé en draait daarmee het door mannen gedomineerde vrouwenbeeld radicaal om. Dance of the Seven Veils is een mix van opzwepende dans en overweldigende beelden met brute soundtrack van Colin H. van Eeckhout (frontman van Amenra, een van de absolute hoogtepunten van MOMO Festival 2018), Pieter-Jan Van Assche (Innerwoud) en ster sopraan Astrid Stockman.

LUCY – Gregory Frateur, Dez Mona & B.O.X
Tien jaar na het succesvolle SÁGA kondigen Dez Mona en B.O.X (Baroque Orchestration X) de geboorte van een langverwachte opvolger aan. LUCY wordt opgevat als een wereldlijk oratorium. De muziek zoekt opnieuw het grensgebied op tussen pop en klassiek, met referenties aan tijdloze vormen zoals aria’s en koorzang.

Festival news