fbpx

MOMO Fabrique opent met Het Diner

Als startschot van festival MOMO Fabrique 2022 wordt op vrijdag 2 september een feestelijk 3-gangen diner georganiseerd met (hyper)lokaal eten en verrassende muziekoptredens, midden in de Voedseltuin Rotterdam. De gerechten worden bereid door Chef Gilbert Kolff van Fond rotterdam en uitgeserveerd door het team van Motel Mozaïque. De opbrengsten van het diner worden gedoneerd aan de Voedselbank en de Voedseltuin. Bestel nu je tickets via Ticketmaster!

Gilbert Kolff

De in Rotterdam gevestigde Chef Gilbert Kolff en zijn team van Fond rotterdam verzorgen het geheel vegetarische 3-gangen menu. Zonder opsmuk, maar wel zeer verfijnd en met oog voor pure smaken en details. Daarnaast heeft Kolff ruime ervaring met het creëren van diners met een verhaal. Zo heeft hij al eerder gekookt tijdens IDFA, Lowlands en Dutch Design Week. 

Voor het diner gaat Kolff met zoveel mogelijk lokale producten werken die afkomstig zijn uit het M4H-gebied. Gezien de vele voedselproducenten die het gebied rijk is, hoeft hij niet ver te zoeken. Ingrediënten worden o.a. geleverd door de Voedseltuin, Kaapse Brouwers, Blije Wijnen, CiderCider, Santas Koffie en Rechtstreex. 

Photo van Aldwin van Krimpen

De Voedseltuin

Het diner vindt plaats in de Voedseltuin. Deze groene oase in het midden van het Rotterdamse Keiledistrict verbindt Studio Roosegaarde, het Keilecafé en het Keilepand met Brutus. Op het centrale looppad in de tuin wordt een lange eettafel geplaatst waar deelnemers kunnen aanschuiven. Tussen de gangen door geven verschillende artiesten een optreden.

Verbinding leggen

Het diner wordt als opening van het festival MOMO Fabrique 2022 georganiseerd op vrijdag 2 september. Met het diner wil MOMO Fabrique de verbinding creëren tussen de verschillende gebruikers van het gebied. De kosten voor het drie gangen diner bedraagt €48,- per couvert. Dit is inclusief een aantal drankjes. Tickets voor het diner zijn nu hier verkrijgbaar. 

Over MOMO Fabrique 2022

In het eerste weekend van september strijkt Motel Mozaïque met het festival MOMO Fabrique neer bij BIT, Brutus, Keilecafé, Keilecollectief, de Voedseltuin en Weelde. Het programma is samengesteld door de makers in het gebied met een vleugje MOMO. Bezoekers worden welkom geheten in de wereld van de makers van het rauwe stadshavengebied M4H. Met optredens van Animistic Beliefs (live), Asa Moto (live), De Schuurman, Nana Adjoa, DJ Nigga Fox, Pink Oculus, Unruly Phoenix, Vox Supreme en vele anderen.

Photo van Aldwin van Krimpen

Festival news