fbpx

MOMO Fabrique groot succes

Enige popfestival van Rotterdam deze zomer een groot succes
 

Omdat er door de pandemie geen reguliere festivals kunnen plaatsvinden, organiseerde Motel Mozaïque afgelopen weekend het tweedaagse festival MOMO Fabrique in de vorm van een route bij AVL Mundo. Een groot succes, met uitverkochte routes en lovende reacties van bezoekers en artiesten. Tijdens dit enige popfestival in Rotterdam deze zomer traden onder meer YĪN YĪN en S10 op tussen de gigantische kunstwerken van Joep van Lieshout.


Eerste wegwerp-plasticvrije popfestival

MOMO Fabrique was tevens het eerste wegwerp-plasticvrije popfestival van Nederland. Ook op dit vlak beleefde het festival een zeer geslaagde editie. Naast het bannen van single use plastics, serveerde het festival alleen vegetarisch eten, werkten ze met groene stroom, overnachtten bezoekers in gerecyclede cabins en ontvingen ze een groene korting als je met een groen vervoermiddel komt. De keuze om plastics te bannen, sluit aan op de ambitie van Motel Mozaïque om in 2030 volledig klimaatpositief te zijn.

In Rotterdam weten ze hoe ze een festival in coronatijd moeten bouwen

Volkskrant

Coronaproof programma

Tijdens MOMO Fabrique werden de bezoekers op een coronaproof-wijze verleid en begeleid naar een bijzondere locatie in het Rotterdamse havengebied, waarbij optredens plaatsvonden van Nederlandse acts die veelal op MOMO Festival in april 2020 zouden staan. De bezoeker werd meegenomen door de verschillende bijzondere ruimtes op het rauwe terrein van AVL Mundo. In elke ruimte vond een compleet ander programmaonderdeel plaats: van een ligconcert tot spoken word en van een rondleiding in de naastgelegen voedseltuin tot meeslepende live-muziek in de beeldentuin van Joep van Lieshout.

Smaakmakers

De jonge rapper en zangeres S10 toonde haar enorme zangtalent, YĪN YĪN bracht hun aanstekelijke mix van Thaise psychedelische funk met disco- en afrobeatinvloeden, tijdens een lay-down showcase nam Nous’Klaer-dj Mattheis de bezoekers mee op een audiovisueel avontuur en Meetsysteem, normaal maker van elektronische popliedjes, verraste dit keer met een spoken word performance.

YIN YIN op MOMO Fabrique door Ruben Hamelink

Festival news