fbpx

Recordaantal bezoekers MOMO

Motel Mozaïque beleefde afgelopen weekend een zeer bijzondere en succesvolle 18de festivaleditie. MOMO Festival presenteerde de urgentste nieuwe muziek, performances en kunst op verschillende podia en bijzondere plekken in Rotterdam. Het festival was nagenoeg volledig uitverkocht. De openingsavond met onder meer SOHN en Ivo Dimchev op donderdag, een rijkgevulde zaterdag en de Garage Party in het Groot Handelsgebouw waren allemaal door de ticketvoorraad heen.

Th'Line op Motel Mozaique door Juri Hiensch

Highlights

Dit jaar telde het programma ruim 150 concerten, performances, tours en wereldpremières van (inter)nationale artiesten. De muzikale uitschieters van het contrastrijke programma waren Nakhane, Songhoy Blues, Amenra, Tshegue, Tamino, Otzeki, Natalie Prass, Lewsberg en The Weather Station. Op het gebied van performance bracht het Noorse Th’Line hedendaagse dans die niet gewoon buiten de lijnen kleurt, maar ze schaamteloos uitgumt. Ook de talentvolle choreograaf ARIAH LESTER uit Venezuela gooide hoge ogen met zijn grenzen-opzoekende performance.

Ook gingen meerdere eigen (co-)producties in première, waaronder Braaknoot Ensemble met Nacht & Ontij, de Rotterdamse Academie voor Stads-Astronauten i.s.m. Marjolijn van Heemstra en bureau Monnik, Garage Party, en Our City Is Your City.

“Bye bye Rotterdam. @motelmozaique was amazing. Thank you for being an amazing audience.”
– Nakhane –

Onontdekte plekken in Rotterdam

De stad Rotterdam is letterlijk het podium van Motel Mozaïque, met 10 locaties en ruim 30 guided tours werden bezoekers en artiesten verleid naar onontdekte plekken in de stad, zoals de Paradijskerk, een bouwplaats en dit jaar voor het eerst ook het Groot Handelsgebouw. Dit rijksmonument en icoon van de wederopbouw vierde zijn 65-jarig bestaan samen met MOMO. In het immense gebouw organiseerde MOMO een spraakmakend multidisciplinair programma dat maar liefst 65 uur duurde. Met garagefeesten, concerten in Kriterion, locatietheater door Wunderbaum in een leegstaand kantoor, een zonsopgangsconcert door Joep Beving en een breakfast op het enorme dakterras met 360-graden uitzicht over Rotterdam.

Motel Mozaique Tamino op bouwput Depot Boijmans Parfum de BoemBoem door Juri Hiensch

Uitputting

Op het festival stond dit jaar het concept uitputting centraal – van de fysieke uitputting van de mens tot de uitputting van de aarde. Topsporters, muzikanten, dansers… ze putten zich vaak tot bloedens toe uit om iets te bereiken. Dit intrigeert MOMO en daarom zijn makers uitgedaagd zich te laten inspireren door dit concept, met diverse 65 uur (!) durende projecten in het Groot Handelsgebouw als resultaat.

MOMO 2018 kickboxen in Groot Handelsgebouw op Motel Mozaique door Mark Bolk

Meer Motel Mozaïque

De data voor Motel Mozaïque Festival 2019 zijn al bekend: donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 april.

Naast het festival organiseert Motel Mozaïque (met Rotown, LantarenVenster en BIRD) door het jaar heen ook een serie concerten. Zo vinden de komende maanden concerten plaats van onder meer Nick Mulvey, Klangstof, Ólafur Arnalds, Grouper en The Jesus and Mary Chain op diverse plekken in Rotterdam.

Festival news