fbpx

Metropolis tipt Motel Mozaique

Voor deze serie hebben we een aantal interessante mensen met uiteenlopende achtergronden bereid gevonden hun tips voor Motel Mozaique 2013 met ons te delen. Ontdek deze keer nieuwe acts door de aanbevelingen van Marcel Haug, artistiek leider van Metropolis Festival. Laat je verrassen!

De tips voor Motel Mozaique van Marcel:

Dakenroute: Poems from a rooftop

Wat: Motel Mozaique neemt je mee op dakenexcursies, waarbij je het daklandschap van Rotterdam kan ontdekken en bewonderen.
Waarom: “Boven op een stad zitten, waar kan dat beter dan in Rotterdam en in dit geval luisterend naar poezie, fantastisch. Tevens krijg ik hierbij goede herinneringen aan m’n meest favoriete TV-serie ‘Karlsson’ (geschreven door Astrid Lindgren). Een dik mannetje met een opklapbare propeller op z’n rug dat ergens in een stad op een dak woont.” 

De Tweede Speeldoos

Wat: Gedichten van verstandelijk beperkte mensen op muziek gezet door Torre Florim (De Staat) en Roos Rebergen (Roosbeef).
Waarom: “Ik koester een artiest als Roos Rebergen. Ze is zo eigen, humoristisch, lijkt nergens op, hebben we er te weinig van hier. De combinatie met een macho-rocker als Torre Florim en diens super-band is ijzersterk. Voeg daarbij het hele concept waarbij de sterke teksten die tot stand kwamen uit gesprekken met verstandelijk beperkte acteurs en je hebt een pracht formule.”

The Growlers

Wat: De roots van The Growlers liggen bij rock ‘n roll uit de jaren ’60 maar ze mixen er op los met andere uiteenlopende stijlen als hiphop en psychedelische rock.
Waarom: “Astro-surf psychounauts, paisley-preferring acid heads, lo-fi surf rock with a country backbeat, ik heb nogal wat aan omschrijvingen voorbij zien komen die allemaal lijken te kloppen. Als je ook nog een top producer als Dan Auerbach (The Black Keys)  bedankt om vervolgens DIY-stijl je plaat op te nemen ben ik om. Hoge live-verwachtingen van deze band.”

Sinkane

Wat: Sinkane’s geboortecontinent Afrika is goed te horen door veel percussie en afrobeats. De synthesizers zorgen voor een Westers geluid.
Waarom: “Bere-interessant deze Soedenese Ahmed Gallab. Speelde in Yeasayer en Of  Montreal. Onlangs tijdens SXSW met Usher en Afghan Wigs. De afro-funk druipt er van af. Mijn favs van het album ‘Mars’ (op het smaakvolle DFA Records van o.a. James Murphy): Lovesick, Jeeper Creeper en Runnin’.”

Valgeir Sigurdsson

Wat: In de muziek van deze Ijslandse producer ontmoeten klassieke muziek, electronica en indie elkaar.
Waarom: “De intense, beklemmende composities van ‘Architecture of Loss’ grijpen me bij de keel. Erg benieuwd hoe dit live uitpakt. Ik ben er zaterdag om 13.00.”

Het Metropolis Festival is een jaarlijks, eendaags, gratis toegankelijk, openlucht muziekfestival in Rotterdam op de eerste zondag in juli. Het programma bestaat uit een mix van pop, rock, hiphop, wereldmuziek en dance. In 2013 beleeft het festival zijn 25e editie en vindt het plaats op zondag 7 juli, als altijd in het Zuiderpark in Rotterdam.

www.metropolisfestival.nl