fbpx

Cultplaat Nacht & Ontij live op MOMO

In 2018 is het exact 50 jaar geleden dat Boudewijn De Groot ‘Nacht en Ontij’ opnam. De plaat werd een ongekroonde cultplaat. Mauro Pawlowski (o.a. dEUS) heeft het ‘Braaknoot Ensemble’ in het leven geroepen om deze buitengewone plaat van De Groot live te laten zegevieren. De premiere is op vrijdag 20 april tijdens Motel Mozaïque 2018. Motel Mozaïque is co-producent van dit project.

Vrijdag 20 – 21 uur in TR Schouwburg Grote Zaal

Over Nacht en Ontij
Nacht en Ontij is het ongeprezen buitenbeentje van de Nederlandse muzikant Boudewijn de Groot. De Groot kun je de Nederlandse Bob Dylan noemen. De plaat kenmerkt zich door het enorme experimentele karakter,  eigenzinnige teksten en avant-garde opnametechnieken. Hiervoor werkte De Groot destijds samen met elektronicapionier Dick Raaijmakers. De vakkundig gearrangeerde melodieën zorgden voor bij de lancering van de plaat voor opgetrokken wenkbrauwen bij luisteraars. Nu, jaren later, is de plaat uitgegroeid tot een collectors item en cultplaat die door velen gekoesterd wordt, maar nog steeds vele onbeantwoorde vragen bevat.

Braaknoot Ensemble
Voor Maura Pawlowski (o.a. dEUS) was de mystiek van de plaat de reden om het Braaknoot Ensemble in het leven te roepen. Ze hebben maanden gerepeteerd om tot de perfecte zegeviering te komen, inclusief gepaste voodoo-rituelen, bloedrochelende sjamanen en bizarre visuals. Boudewijn De Groot heeft alvast zijn goedkeuring gegeven. Nos alegramos de tener gene nueva entre nosotros! Zoek dat maar eens op.

De Nederlandse premiere op MOMO 2018
De Nederlandse première van Braaknoot Ensemble speelt Nacht en Ontij vindt plaats op vrijdag 20 april 2018 tijdens Motel Mozaïque Festival. Motel Mozaïque is trotse co-producent van dit bijzondere project.

De muzikanten
Mauro Pawlowski (gitaar/zang)
Annelies Van Dinter (zang)
Elko Blijweert (gitaar)
Jeroen Stevens (drums)
Pascal Deweze (gitaar)
Fulco Ottervanger (toesten)
Roman Hiele (electronica)
Wietse Beels (viool)
Christophe Beels (viool)
Marc Pijpops (altviool)
Frans Grapperhaus (cello)
Jaak De Digitale (visuals)
Lore Dejonckheere (zang)
Dijf Sanders (multi-instrumentalist)

 

Festival news