fbpx

Machinefabriek’s Stadsverwarring tijdens ZigZagCity

ZigZagCity gaf tijdens afgelopen Motel Mozaique Festival al een sneakpreview van hun architectuurfestival dat van 29 mei tot en met 9 juni duurt. En ook nu werken we samen en presenteren we op vrijdag 6 juni het project ‘Stadsverwarring’ door Machinefabriek.

ZigZagCity neemt je mee op reis. Door Rotterdam, door het Laurenskwartier. Door architectuur. Van de Luchtsingel tot het Blaakse Bos. Het festival kijkt mee met architecten, archeologen, ondernemers en bewoners. Zij nodigen uit om met andere ogen naar de stad te kijken. Het is een reis langs perspectieven. Met kleinschalige invalshoeken en indrukwekkende vergezichten. ZigZagCity laat Rotterdam zien als de stad die het is en zou kunnen zijn. Alsook zoals het was. Zonder vertrekpunt geen reis. Zonder reis geen beweging.

‘Stadsverwarring’ wordt uitgevoerd als een zes kanaals audio installatie in de Stadsverwarmingcentrale E.ON aan de Delftsevaart te Rotterdam, als onderdeel van het architectuurfestival ZigZagCity. Met een rondgang van 15 minuten langs de buizen van de Stadsverwarming worden met ‘veldopnames’ van de centrale door Machinefabriek dit compositiestuk live tot uitvoering gebracht.

Meer ZigZagCity tips voor vrijdag 6 juni:

Level: films in Club Empire (20:00) en een rooftopscreening (22:30) door Roffa Mon Amour met Les Reconcontres d’Apres Minuit (soundtrack van voormalig Motel Mozaique gast M83)
06-restaurant op de Luchtsingel (18:00 en 22:00)

[:]
vrijdag 6 juni
19:00 – 23:00
Stadsverwarming E.ON

Tickets €5 via ZigZagCity