fbpx

Maceo Parker opnieuw naar Rotterdamse Schouwburg

Funk- en soulicoon Maceo Parker zit nog altijd strak in het pak en brengt zijn aanstekelijke muziek allerliefst live. De altsaxofonist speelde in het verleden met grootheden als Prince, James Brown, Bootsy Collins en Ray Charles. Bij zij eigen optredens navigeert hij tussen James Browns jaren 60 soul en George Clinton’s freaky funk en vleugjes jazz en hiphop.

In zijn solocarrière bracht Maceo Parker sinds 1970 meer dan 15 albums uit, de meeste platen hiervan waren swingend en energiek: Parker had veel geleerd bij zijn roemruchte werkgevers. Zijn meest recente werk ‘Soul Classics’ verscheen in 2012 toen Parker tijdens het North Sea Jazz Festival de Radio 6 Soul & Jazz Icon Award ontving, omdat hij onvermoeibaar en gedreven zijn stempel al vijftig jaar weet te drukken op zowel soul, funk, jazz en rhythm & blues en deze stijlen met elkaar weet te verbinden. Hetzelfde jaar nog keerde Maceo Parker terug naar Rotterdam voor een show in de schouwburg waar de legende en zijn ijzersterke band voor een drie uur durend funkspektakel zorgden.

Op zondag 20 november ’16 staat Maceo Parker met zijn band opnieuw in de Rotterdamse Schouwburg, de kaartverkoop is direct gestart! Meer info & tickets

Dit concert wordt gepresenteerd door Rotterdamse Schouwburg, Motel Mozaique Concerts, Rotown, LantarenVenster en BIRD.

Concert news