fbpx

Lovende recensies voor nieuw album van De Staat

Het nieuwe album van De Staat, I_CON, doet het bijzonder goed bij de nationale muziekpers. En terecht! We zetten wat quotes uit de recensies op een rijtje, maar scroll voor je verder leest eerst even naar beneden en zet het album erbij aan.

De verschillen in dynamiek (variërend van de quasi-rockballad I’ll Take You tot het gabberslot van Witch Doctor) en het brede muzikale palet (progrock, psychedelica, synthpop, gospel, metal) maken van I_con een diep gelaagde plaat met een niet geringe emotionele lading. (NU.nl)

Er zit lef, humor en klasse in De Staat, en dat alles komt er mooi uit op wat hun beste, origineelste album tot nu toe mag heten. (Volkskrant)

Er zijn genoeg bands die voor hun derde plaat wat water bij de principes doen en een gooi doen naar het grootst denkbare publiek. De Staat doet het tegenovergestelde. Met duivels genoegen. (3voor12)

Een speeltuin aan ideeën, een nieuwe kijkdoos vol gekte en een muzikale carrousel waarin vreemd genoeg juist op voorhand vreemd lijkende combinaties allemaal blijken te werken. De kwakzalvers, junkies, duivels en passanten in zijn songs kunnen mee gaan headbangen, stuiteren op gabberritmes, in een Moby-achtige flow abseilen of gewoon dansen op een voorbijfladderend Afrikaans ritme. (OOR)

De Staat sloot met Wait For Evolution al aan bij de internationale subtop en steeg met Machinery stiekem nog wat verder door. Met I_Con streeft de band de meeste internationale concurrenten voorbij. I_Con is een plaat waarvan de Pitchforks van deze wereld gaan kwijlen, maar dan moeten ze hem wel eerst horen. (De Krenten uit de Pop)

Motel Mozaique presenteert De Staat op 15 december in de Rotterdamse Schouwburg. Tickets a 17 euro (ex. servicekosten) zijn hier online verkrijgbaar!