fbpx

Lola Kite support Spinvis

Lola Kite gaat begin 2012 op pad als openingsact van Spinvis op diens grote clubtour die op 18 Januari 2012 in première gaat in de Rotterdamse Schouwburg. Deze show wordt gepresenteerd door Motel Mozaique en de schouwburg, tickets zijn hier nog verkrijgbaar.

Van zowel Spinvis als Lola Kite verschijnen in het Nieuwe Jaar platen: ‘I Start To Believe You’ is het nieuwe album van Lola Kite terwijl van Spinvis ‘Kom Terug’ op 7″ verschijnt met op de achterkant een nieuw, niet eerder uitgebracht nummer.Beide acts spelen ook op Eurosonic Noorderslag waar Lola Kite hun podiumdebuut maakt als kwartet, met Jacco Gardner als De Vierde Man. Start To Believe You, volgens frontman Keez Groenteman ‘een album waarop meisjes kunnen dansen en jongens bij kunnen wegdromen’, verschijnt overigens 5 Maart 2012.

Over Lola Kite:
De ‘Lola-sound’ is als een lolly die steeds van kleur verschiet. De ene keer proef je de psychedelische waanzin van de vroege Pink Floyd, dan weer lik je aan de antieke elektronica van Kraftwerk, vervolgens de jaren tachtig-pop van Depeche Mode en dan weer de avontuurlijkheid van een hedendaagse band als Animal Collective. Boven alles zijn het liedjes die je maar moeilijk uit je kop kan krijgen, als iemand dat ook maar zou willen. De afgelopen twee jaar is Lola Kite al veel in de belangstelling geweest, met optredens op o.a. Noorderslag, Into The Great Wide Open en in het clubcircuit. Ook waren ze ‘Hollandse Nieuwe’ bij 3voor12, en ‘Serious Talent’ op 3FM. (Bron: Excelsior Recordings)

De pers over Lola Kite’s debuut Lights:

PAROOL: ‘Het bubbelt, spettert en is dynamisch. Een aanwinst voor de nederpop.’
OOR: ‘Een van de leukste platen die je dit jaar zult horen’
DE VOLKSKRANT: ‘De liedjes beklijven, de plaat is meeslepend, ja, dit is gewoon heel goed uitgewerkte electropop van Nederlandse makelij.’
3VOOR12 (Album v/d Week): ‘Jeugdig enthousiasme druipt af van debuutplaat Lights’’