fbpx

Leon Bridges, Pixx en VANT naar Motel Mozaique

Het tempo zit er flink in bij onze muziekprogrammeurs, want opnieuw hebben we een aantal (zeer gewilde) nieuwe bevestigingen voor het Motel Mozaique 2016 Festival (8 & 9 april): Leon Bridges, Pixx en VANT.

In een vorig leven was Leon Bridges een afwasser die niet zo goed wist wat hij met z’n leven aanmoest, tot hij zijn talent voor het schrijven van prachtig pure soulliedjes ontdekte. Zijn album Coming Home (2015) is een van de charmantste debuten van het jaar, vol onopgesmukte songs en ingetogen romantiek. Hij sleepte met dat eerste album dan ook meteen een Grammy-nominatie in de wacht. Jong is hij nog, een twintiger pas, maar met een gevoel voor stijl en simpele ’60s soulsongs waar Otis Redding trots op zou zijn. Leon Bridges is een moderne klassieker, een jonge hond met een oude ziel.

Pixx is de 19-jarige Hannah Rodgers die zich dit jaar bij het artiestenbestand van het toonaangevende label 4AD voegde, tussen namen als Grimes, Bon Iver en Ariel Pink. Haar heiige zweefpop past daar perfect tussen. Sfeervol en licht surrealistisch is haar eerste EP Fall In, vol subtiel excentrieke details. De spaarzame, haarscherpe productie roept visioenen op bij haar trage electroballades. Ze klinken als lantaarns in de duisternis, of mysterieuze wezens onder een rimpelend wateroppervlak. Gewichtsloos danst haar stem over de onderkoelde melodieën en ongewone hooks.

Mattie Vant en zijn drie rekels van bandleden hebben ontegenzeggelijk nieuwe-favoriete-band-potentiëel. Hun combinatie van allesverslindende energie en sterke songs brengen je weer even terug naar de olijke moshpits bij al die lichtelijk verveelde indierockbandjes uit de jaren ’00. Met één groot verschil: VANT doet niet aan geveinsde onverschilligheid. Liever gooit Mattie zich zonder enige reserves in het politiek engagement. Immigratie, oorlog, global warming, allemaal vuren ze in razend tempo op je af. Gelukkig is VANT behalve maatschappelijk geëngageerd ook lekker ongenuanceerd, zoals je het van rock ’n roll mag verwachten.

Check hier alle namen die nu bekend zijn voor Motel Mozaique 2016

Koop nog snel een zeer scherp geprijsde Earliest Bird passe-partout voor slechts 55 euro (inclusief servicekosten), deze zijn nog verkrijgbaar tot en met vrijdag 11 december! Kaartjes voor 8 of 9 april zijn vanaf 12 december te koop.

Festival news