fbpx

Lapalux, Briqueville en Tweak Bird naar MM15

Opnieuw hebben we drie bere-interessante nieuwe namen voor Motel Mozaique 2015. Hou je goed vast dit keer!

Lapalux heeft het schijnbaar naar zijn zin gehad tijdens Motel Mozaique 2013 want hij komt terug! Deze Britse producer annex dj behandelt produceren en sampling alsof het een vorm van hogere kunst is; hij doorziet alles en bouwt zijn muziek onverdroten en precies op, alsof hij jarenlang schaaft en bijtelt aan het perfecte sculptuur. Zijn tweede album heet Lustmore en komt in de week van Motel Mozaique uit op Brainfeeder Records, het platenlabel van Flying Lotus.

In Briqueville komen allerlei Belgische muzikanten uit diverse progrockbands bijeen. Wie dat precies zijn? Geen enkel idee; de band verschuilt zich achter capes en maskers om een mysterieuze sfeer neer te zetten en daar slagen ze verdraaid goed in. Dat geheimzinnige effect intensiveert als je luistert naar de postmetal met elementen van krautrock.

Tweak Bird maakt massieve, dikke vette stonerrock met psych-, prog- en postrockinvloeden aangevuld met, verrassend genoeg, haast lieflijke en melodische zanglijnen. Luisteren naar de twee broers voelt alsof er een wals over je heen dendert en er daarna op een schattig toontje door de bestuurder wordt gevraagd: “gaat het wel?”. Niet voor de luisteraar met een zwakke maag, absoluut wel voor liefhebbers van bands als Melvins, de vroege The Black Keys en Big Business.

Check de MM15 Line-up voor meer info en voorproefjes!

 

Festival news