fbpx

Kytopia op Oerol

Tijdens het festival Oerol neemt Kytopia, de speeltuin van trompettist Colin ‘Kyteman’ Benders, op vrijdag 24 juni festivalterrein Westerkeyn volledig over. Met optredens van o.a. MK8, De Avonduren, la Boutique Fantastique, Black Sun Empire en Pitto. Waar Kytopia op Oerol in 2010 een voorloper was van wat de vrijstaat Kytopia in Utrecht zou gaan worden, is Kytopia op Oerol in 2011 een staalkaart van wat die vrijstaat is nu het 10 maanden draait, open is en creatieve projecten oplevert als de Avonduren (sprookjesverhalen begeleid door een liveband), MK8 (met o.a. Lucky Fonz), CD-releases van Kytecrash en la Boutique Fantastique enz.

Tijdens Oerol 2010 was Motel Mozaïque coproducent van de vrijstaat Kytopia (zie foto) als voorloper van de nieuwe, experimentele en creatieve projecten waarmee Benders zich na zijn Hiphop Orkest bezig houdt. Hij kreeg 8 dagen lang midden in het bos, op een crossbaan, zijn vrijstaat waar hij met bevriende muzikanten en dichters o.a. ‘zijn ding’ kon doen. Het project werd door maar liefst 8.000 festivalbezoekers bezocht.

Tegenwoordig is Kytopia de naam van een gerealiseerde droom, studio, snelkookpan voor ideeen en platenlabel met als eerste releases Kytecrash (= Colin Benders & Eric Vloeimans, op 13 september in de Rotterdamse Schouwburg) en la Boutique Fantastique (onlangs op Motel Mozaique). Hier werkt Benders met bevriende muzikanten aan het onderzoeken en realiseren van nieuwe ideeen, muziek, projecten en alles wat ze leuk vinden.

Na Kytopia op Oerol volgde er i.s.m. Parfum de BoemBoem en Motel Mozaique opnieuw een succesvol project, ditmaal op de bouwput van het Stadskantoor in Rotterdam met de titel ‘Requiem’. 400 bezoekers met bouwhelmen woonden daar het ‘afscheid van een oude vriend’ bij, samengesteld door Benders.

Tevens op Oerol uit de koker van Kytopia:
la Boutique Fantastique: donderdag 23 juni, Groene Strand & zaterdag 25 juni, Bostheater om 16.00 uur
de Avonduren: zaterdag 25 juni, Bostheater 20.00 uur
Verder is Pax, de mc van Kyteman’s Hiphop Orkest en Kytecrash is op 22 en 23 juni presentator op Oerol.

Kytopia op Oerol 2011 is een co-productie van Oerol en Motel Mozaique.