fbpx

MM & RS presenteren Kytecrash

In navolging van Kytopia op Terschelling (Oerol) en op de bouwput van het Stadskantoor in Rotterdam (Parfum de BoemBoem) presenteert Motel Mozaïque nu samen met de Rotterdamse Schouwburg een nieuw project van trompettist Colin ‘Kyteman’ Benders, dit keer samen met zijn voormalig leermeester Eric Vloeimans: Kytecrash. Donderdag 9 juni Dinsdag 13 september speelt Kytecrash in de Grote Zaal van de Schouwburg, tickets voor dit concert zijn per direct in de voorverkoop verkrijgbaar.

In de herfst van 2010 betraden Colin Benders, Eric Vloeimans en zes van hun bevriende muzikanten de in Utrecht gevestigde Kytopia-studio voor een aantal sessies. Deze sessies zijn een muzikaal ‘Kytopiaans gesprek’ geworden. Dit betekent dat de betrokken muzikanten met minimale voorbereiding een maximale artistieke vrijheid creëren. De synergie na slechts vijf dagen intensief converseren is gebundeld op de plaat getiteld ‘Kytecrash’ die afgelopen maart uitkwam op het label Kytopia.

“De cd is een speeltuin vol avontuur waar werelden bij elkaar komen.”, zegt Vloeimans. “We tuimelen over elkaar heen, we roetsen van de glijbaan en springen in de lucht.” En Benders vult aan: “Ik zou duizend dingen kunnen zeggen over dit project, en geen van allen zullen ook maar enige waarde toevoegen aan wat het is. Het gromt en bijt, het kwispelt en kwijlt. Dit project leeft en wil niet in een zin gevangen worden. Laat je in de tijdspanne van een nummer gestraft en getroost worden. Neem de tijd. Laat mijn bedoeling van dit project secundair zijn en vertel je eigen verhaal. Dit is Kytecrash.”

Kytecrash staat op donderdag 9 juni dinsdag 13 september in de Rotterdamse Schouwburg. Tickets voor deze show kosten € 17,50 (excl. servicekosten) en zijn per direct verkrijgbaar via de voorverkoopkanalen van de Rotterdamse Schouwburg (website, telefonisch, kassa) en hier via de website van Motel Mozaïque.