fbpx

K’s Choice neemt voorbeeld aan Foo Fighters

K’s Choice gooit weer ouderwets hoge ogen met hun nieuwe album The Phantom Cowboy. Hieronder een overzicht van straffe quotes uit de muziekmedia, plus een interview met Face Culture en een akoestische sessie voor Zubb. Op 7 december kun je K’s Choice live aanschouwen in de Rotterdamse Schouwburg. Meer info & tickets

Op het vijfde album The Phantom Cowboy klinkt K’s Choice steviger dan ooit tevoren. Na het zien van een Foo Fighters-concert wisten Sarah en Gert Bettens het zeker: ze wilden eens een harde rockplaat maken die lekker is om live te spelen. In Alain Johannes (ex-Queens of the Stone Age) vonden ze de ideale producer voor deze klus. The Phantom Cowboy is het eerste K’s Choice album dat volledig door Sarah en Gert samen is geschreven.

The Phantom Cowboy in de pers

Altcountry: Een lekkere plaat met rockmuziek, voorzien van een rauw, direct en melodieus geluid en tomeloze energie.

Festivalinfo: Is K’s Choice op The Phantom Cowboy onherkenbaar veranderd? Nee! Er is nog steeds de karakteristieke stem van Sarah Bettens en met ‘Perfect Scar’ levert de band zelfs een typische K`s Choice song af die bij fans van weleer goed zal vallen. *The Phantom Cowboy* is echter een album geworden dat de vaste K`s Choice fan, maar vooral ook buiten de vaste fanschare zal verrassen.

Fok: K’s Choice mag dan al bijna een kwart eeuw meelopen in de muziekscene, aan kracht hebben ze allerminst ingeboet. Sterker nog, met ‘Phantom Cowboy’ levert de groep haar hardste album tot op heden af, met slechts één uiterst minimaal minpuntje. In slechts een half uur ragt de groep er 11 nummers doorheen en dat is een klein beetje aan de korte kant, maar dat mag zeker de pret niet drukken. De replay-functie op de cd-speler is uiteindelijk ook niet voor niks uitgevonden.

Lust for Life Magazine: The Phantom Cowboy is met afstand het meest opwindende album dat de groep tot nu toe heeft gemaakt.

Mpodia: Het album is energiek en rockt aan alle kanten.

Muzine: K’s Choice is na allerlei omzwervingen (een soundtrack en een akoestisch album) eindelijk terug met een volwaardige plaat die de warmte en passie van de eerste albums oproept, het talent van broer en zus Sarah en Gert bevestigt, maar vooral knalt alsof het hun leven ervan af hangt.

OOR: Voor het eerst schreven broer en zus Bettens alle nummers samen en dat leidt tot een verrassende en heuglijke stap in het langdurige bestaan van K’s Choice.

Written in Music: Als Queens Of The Stone Age en hun genregenoten te hard voor je zijn en je toch wilt rocken, luister dan eens naar dit album. Het zou zomaar kunnen zijn dat de Bettens je aangenaam verrassen.

Concert news