fbpx

José González & The String Theory in het nieuwe Luxor

Op zaterdag 21 januari 2017 presenteren Motel Mozaique Concerts en Rotown José González & The String Theory in het nieuwe Luxor Theater. De gevierde singer-songwriter, bekend om zijn warme stem gecombineerd met subtiel maar virtuoos gitaarspel, en het internationale collectief geven een nieuwe dimensie aan het sterke songmateriaal van José González. Tickets voor deze seated show (dus hoe eerder je je ticket koopt des te meer keuze er nog is!) zijn nu verkrijgbaar via Luxor Theater.

Toen José González’ cover van The Knife’s ‘Heartbeats’ werd gebruikt voor de bekende stuiterballenreclame, ruim 10 jaar geleden alweer, was de naam van de Zweeds-Argentijnse singer-songwriter gevestigd.  Na een optreden met The Gothenburg String Theory op het Gothenburg Festival in 2010 werd de bijzondere combinatie van González’ sierlijke songwriting en The String Theory’s innovatieve orkestraties vol lof en applaus onthaald. Het smaakte naar meer en dit bracht de gevierde singer-songwriter en het 20-koppige collectief even later naar het Motel Mozaique 2011 Festival. Een volgepakte Rotterdamse Schouwburg was getuige van een schitterend optreden waarbij een nieuwe dimensie aan het sterke songmateriaal van José González werd gegeven.

In 2015 jaar bracht José González zijn derde album ‘Vestiges & Claws’ uit, maar liefst zeven jaar na voorganger ‘In Our Nature’. Overigens heeft de folkzanger tussen tussen de twee platen bepaald niet stilgezeten. Zo bracht hij met zijn meer elektronische en experimentele band Junip twee platen uit en werd er uitgebreid getourd.

Begin 2017 krijgt de bijzondere samenwerking met The String Theory gelukkig een vervolg, waarbij de set-list ongetwijfeld uitgebreid zal worden met songs van González’ nieuwste album.

Concert news