fbpx

Joep Beving naar de Doelen

Na een uitverkocht concert in Arminius en een overgetelijk zonsopgangsconcert tijdens afgelopen Motel Mozaique Festival keert onze favoriete pianist Joep Beving terug naar Rotterdam!

Op 5 april volgend jaar verschijnt zijn nieuwe album genaamd ‘Henosis’ en op vrijdag 26 april 2019 geeft Joep Beving een concert in de grote zaal van de Doelen. De kaartverkoop start vrijdag 26 oktober om 11.00 uur. Voor dit concert zijn uitsluitend zitplaatsen beschikbaar. [tekst gaat verder onder foto]

Joep Beving in het Groot Handelsgebouw tijdens Motel Mozaique Festival 2018 (door Charlotte van den Arend)

Drieluik

Henosis is de titel van Joep Beving’s nieuwste solo album dat uitkomt op 5 april 2019. Het is de derde op rij en daarmee het sluitstuk van een drieluik. Dit drieluik begon in 2015 met zijn in eigen beheer uitgebrachte piano album ‘Solipsism’ en de opvolger ‘Prehension’ in 2017 waarvoor hij een platencontract ondertekende bij het iconische label Deutsche Grammophon.

Beving nieuwe stijl

Afgelopen september verscheen ‘Conatus’ een album waarop composities van zijn eerste twee platen door anderen op eigenwijze worden vertolkt. Onder andere door Eefje de Visser, Colin Benders en Italo-amerikaanse synth legende Suzanne Ciani. “Een prachtige opmaat naar Beving nieuwe stijl anno 2019?” aldus OOR. En zo lijkt Conatus ook bedoeld. Op Henosis slaat de Nederlandse pianist nieuwe wegen in en zullen we naast de inmiddels vertrouwde piano ook orkestrale en meer elektronische klanken kunnen gaan horen.

Meer info & tickets

 

Festival news

Concert news