fbpx

Jennylee (Warpaint), Meatbodies en meer nieuwe namen

Het affiche van het Motel Mozaique 2016 Festival is maar liefst negen muzieknamen rijker. Muzikale duizendpoot en Warpaint bassiste jennylee komt haar onlangs verschenen solodebuut ‘right on!’ aan ons voorstellen. Chad Ubovich stal al stiekem de show in de bands van garage-grootmeesters Ty Segall en Mikal Cronin, en met zijn Meatbodies claimt hij dan eindelijk zijn rechtmatige plek als frontman. Steve Mason is terug, met een vernieuwd vertrouwen in de mensheid. De meesterlijke songwriter maakte met zijn Beta Band in de jaren ’90 op bescheiden maar niet te onderschatten wijze de alternatieve rock klaar voor het nieuwe millennium, met hun open, innovatieve geluid. Op zijn derde soloalbum Meet The Humans (2016) vertelt hij kleine, intieme verhalen. Singer-songwriter Cameron A G heeft ons nog met weinig songs gezegend, maar een wonderschone ballade als Lost Direction vertelt je al meer dan genoeg over zijn talent. De retro-pop-soul sound van Andra Day is naar eigen zeggen een combinatie van jazz, soul, doo-wop met een vleugje rock en hiphop in de onderbuik. Andra werd al omschreven als een afstammeling van Amy Winehouse en bezeten door de geest van Billie Holiday. Naive Set uit Amsterdam (bestaand uit een Amerikaan, een Duitser en twee Nederlanders) staat bekend om hun melodieuze indiepopsongs vol harmonieuze samenzang.

“Rotterdam heeft een razend spannende undergroundscene” schreef De Volkskrant in de aanloop naar Motel Mozaique 2015. Acts als Rats On Rafts en De Likt bevestigden dat vervolgens met speels gemak. Tijdens de aankomende editie van Motel Mozaique is er naast de tientallen internationale acts (gevestigde namen en nieuw te ontdekken acts) opnieuw ruimte voor lokaal talent.

Zo komen Rotterdams favoriete surfgaragemonsters Iguana Death Cult een thuiswedstrijd spelen op Motel Mozaique. Southbound is het ambitieuze popproject van Roufaida Aboutaleb, een jonge songwriter van Rotterdamse bodem. IJzige, duistere songs vermengen zich met beeldende kunst en moderne dans tot een allesomvattende performance. Het Schiedamse trio De Dood zet hun gave voor de Nederlandse taal in voor de meest grove, ongegeneerd agressieve punksongs die je sinds de hoogtijdagen van het genre hebt gehoord.

Lees meer, kijk en luister onder Programma

Early Bird passe-partouts en dagkaarten zijn nog verkrijgbaar via Tickets

Festival news