fbpx

Jaga Jazzist met Sinfonia Rotterdam op Motel Mozaique

Op verzoek van Motel Mozaique gaan de Noorse band Jaga Jazzist en het orkest Sinfonia Rotterdam een  spectaculaire samenwerking aan! Deze benadrukt de vloeibaarheid, vrijheid en genialiteit van de Noorse bloeiende muziekscene. Dit project is enkel te zien tijdens het Motel Mozaïque festival op vrijdag 5 april en een dag later bij onze vrienden van Ancienne Belgique in Brussel.

Jaga Jazzist is een 9-koppig, niet te te classificeren collectief met grensverleggende muziek waarin jazz, electronica, post-rock en meer met spannende energie en precisie worden gecombineerd. Tijdens dit optreden spelen ze nieuwe versies van nummers van alle vier hun albums in speciale orkestrale arrangementen. Ook kun je genieten van Kaleidoscopic, een stralende en sublieme compositie voor orkest en electronica van 35 minuten lang, geschreven door Jaga Jazzist’s creatieve spil Lars Horntveth.

Sinfonia Rotterdam, hét kamerorkest van Rotterdam met een basisbezetting van 27 musici, brengt de muziek van klassieke meesters, maar ook hedendaags repertoire, onder leiding van de gedreven dirigent Conrad van Alphen op een dynamische, indringende wijze naar een groot publiek. Naast reguliere concerten in de grote concertzalen, is het flexibele orkest regelmatig te gast bij optredens van pop- en jazz bands, zoals onlangs de Scandinavische band Efterklang.