fbpx

Imagine2020 op Motel Mozaique

Het Imagine 2020 Art and Climate Change‘ programma prikkelt de verbeelding van het publiek op innovatieve, onverwachte of ludieke wijze over kunst en duurzaamheid.
Voor het derde opeenvolgende jaar programmeert de Rotterdamse Schouwburg enkele performances in het kader van Imagine 2020 op Motel Mozaïque. Herriner je je de duurzame beloftes en de wodka van de bevlogen ‘Green Priest’? Het knippen van haar in ruil voor een gesprek over transitie met The Haircut before the Party? Of de verstilde schoonheid en evenwicht van Nick Steur?

Dit jaar laat de doorlopende performance-installatie ‘Worktable’ van Kate McIntosh het publiek op indringende wijze hun relatie tot spullen van alledag ervaren. Kate: ‘In Worktable objects fall apart. With your help, they come back together.’ Voor het eerst in Nederland te zien!

Het innovatieve theatergezelschap SPACE maakt speciaal voor Motel Mozaïque de eerste versie van de STATS your daily portion of truth. Hiermee onderzoekt SPACE de openbare ruimte als een ontmoetingsplek. In de praktijk lopen we langs elkaar heen als we elkaar niet kennen. We kennen de statistische gegevens maar we denken dat het ons niet betreft. We zijn van elkaar vervreemd; we zien elkaar niet als individuen maar als een anoniem onderdeel van een groep. Hoe kunnen we elkaar ontmoeten en verandering in gang zetten? Hoe kan een vierkant een intiem maar politiek betrokken ontmoetingsplek worden?

Andere Imagine2020 projecten zijn: De Bende – KlubHuis (doorlopend op Plaza Mozaique) en diverse gidsentochten zoals Zuidroute, Groene Loper route: Green Soul City, Uitkijkpost en Van Zero Tolerance tot Citylounge.

De Rotterdamse Schouwburg is partner in het Europese netwerk Imagine 2020 Art and Climate Change.