fbpx

IFFR tipt Motel Mozaique

Voor deze serie hebben we een aantal interessante mensen met uiteenlopende achtergronden bereid gevonden hun tips voor Motel Mozaique 2013 met ons te delen. Ontdek deze keer nieuwe acts door de aanbevelingen van Sanne de Rooij, marketing en communicatie bij International Film Festival Rotterdam. Laat je verrassen!

De tips van Sanne:

Woodkid
Wat: Woodkid speelt met elementen uit zowel pop, electro als filmmuziek en schiet clips alsof het schilderijen zijn. Hij zal spelen met een orkest samengesteld door Colin ‘Kyteman’ Benders.
Waarom: ” ‘Vroeger’ bleef je nog eens thuis voor de videoclips die MTV rond de klok uitzond. Tegenwoordig is de kunst van de clip er een die nog maar weinigen verstaan: Woodkid is daar een van. Zijn visuele pareltjes zijn kunstwerken op zich, waarbij muziek en beeld onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De combinatie van deze multi-artiest en de semi-geleide projectielen van The Kyteman Orchestra gaat op 6 april al je zintuigen bedienen, mark my words!” 


Havenroute: Fabrique Mozaique
Wat: Bij deze maritieme variant van Motel Mozaique vormen (de rauwheid van) de industrie en de haven van Rotterdam de inspiratiebron en de locatie.
Waarom: “De Rotterdamse Haven is hot. Ook IFFR heeft nauwe banden met de haven, na het aantreden van het Havenbedrijf als partner van het festival. Er zijn veel mogelijkheden op deze iconische plek in Rotterdam voor een ontmoeting tussen cultuur en industrie: verhalen, beelden en muziek tegen de achtergrond van water, hijskranen, containers moet vervreemdend en tegelijkertijd inspirerend werken. Een eerste aanzet tot de verkenning van onontgonnen gebied: mijn verrekijker gaat sowieso mee.

Telesync
Wat: Het grote scherm in de foyer van de Schouwburg is geen scherm, het is een raam. Het scherm is een venster en een spiegel tegelijk; een venster omdat het laat zien wat er leeft achter de rijke cultuur van Rotterdam en een spiegel omdat het laat zien wat het publiek werkelijk is.
Waarom: “Bij binnenkomst in de foyer van de Rotterdamse Schouwburg kan je er moeilijk omheen:  de twaalf meter brede mediawand is de grootste beeldbuis en spreekbuis van Nederland. Tijdens IFFR maken we hier ook gretig gebruik van door videokunstenaars er een platform te geven. Dé plek voor de prikkelende en uitgesproken boodschappen als die van de visuele installatie Cela n’est pas une télévision door het Rotterdamse TeleSync: de toekomst gebracht door ‘keyboard cowboys scanning the digital highway’.” 

Valgeir Sigurdsson
Wat: In de muziek van deze Ijslandse producer ontmoeten klassieke muziek, electronica en indie elkaar.
Waarom: “Hoe filmisch en beeldend muziek kan werken, bewijst componist, muzikant en producer Valgeir Sigurdson. De IJslander verleende medewerking aan soundtracks van films als Being John Malkovic en Dancer in the Dark. Zijn laatste album, Architecture of loss (oorspronkelijk ook bedoeld als soundtrack voor een balletvoorstelling), veroorzaakt kippenvel op plekken waar je niet eens wist dat dat zou kunnen. Sluit je ogen, open je oren en laat de muziek het verhaal vertellen.”

De rode lopers op het Schouwburgplein houden de herinnering aan de afgelopen editie van International Film Festival Rotterdam nog even levend: twaalf dagen films, feest en nog meer films in januari/ februari geven jaarlijks de aftrap van het Rotterdamse festivalseizoen. Sanne de Rooij, Marketing & Communicatie bij IFFR, is filmfreak, geeft daarbij ook graag haar oren de kost en woont sinds kort in Antwerpen. Voor Motel Mozaique bivakkeert ze echter graag een paar dagen in de Maasstad.

www.filmfestivalrotterdam.com