fbpx

Helsinki op tour met K’s Choice

De jonge Vlaamse rockband Helsinki is door K’s Choice mee op tour gevraagd. Zij verzorgen voor de band rondom Sarah en Gert Bettens de support-act op maandag 7 december ’15 in de Rotterdamse Schouwburg.

Helsinki werd opgericht door Thomas Vanelslander. Hij was jaren sidekick in talloze bands (K’s Choice, Raymond vh Groenewoud, Arno, Gorki, Hannelore Bedert, …) en besliste dat het tijd werd om zijn plaatsje in het midden op te eisen.

Al sinds zijn tienerjaren schreef hij zelf songs, die meestal vertrokken vanuit een stuwende gitaar en melodische zanglijnen. Omdat Helsinki een groep is, haalde hij er Pim De Wolf (Thou, Tommigun, Lords Of Acid) bij als bassist, Ace Zec (Customs, Nailpin) op drums en Joos Houwen (DVKES, Statue, The Tellers) als gitarist. Ieder lid moest ook extra zang voor zijn rekening kunnen en willen nemen. Een verzoek dat iedereen graag inwilligde.

Sommigen horen fitsen Queens Of The Stone Age, anderen The Black Keys of Black Rebel Motorcycle Club. En ja, het is inderdaad met gitaren en er wordt in gezongen, maar wij horen vooral fjne, stevige liedjes.

Helsinki bouwde al snel een sterke livereputatie op door lekker ouderwets veel de baan op te gaan. In september 2015 brachten ze hun eerste EP uit en inmiddels is de eerste video ook een feit:

Concert news