fbpx

GrensGeluid met Wannes Cappelle en broeder Dieleman

Muzikanten Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal) en broeder Dieleman slaan de handen ineen voor het grensoverschrijdende project GrensGeluid. Het project daagt de muzikanten uit om twee maanden lang intensief samen te werken aan nieuw, grensoverschrijdend werk. De uitkomst presenteren zij voor het eerst op het Motel Mozaïque Festival op 7 en 8 april 2017 in Rotterdam. Cappelle en Dieleman treden hiermee in de voetsporen van Spinvis & Mauro Pawlowski, Maarten Vos & Gregory Frateur (Dez Mona) en Typhoon & Jef Neve.

GrensGeluid

GrensGeluid is een initiatief van Motel Mozaïque Festival, Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond en Ancienne Belgique. Het project nodigt elk jaar een Vlaamse en Nederlandse muzikant uit om samen een creatief proces in te gaan en daarin grensoverschrijdend te werken. In 2016 werd het project succesvol gelanceerd met de duo’s Spinvis & Mauro Pawlowski en Maarten Vos & Gregory Frateur (Dez Mona), die zowel humoristische als adembenemende optredens gaven tijdens Motel Mozaïque Festival. Ook speelde GrensGeluid een belangrijke rol bij het muzikaal verbond tussen Typhoon en Jef Neve.

Wannes Cappelle

West-Vlaams is de moedertaal van Wannes Cappelle, frontman en stuwende kracht van Het Zesde Metaal. Met het album ‘Calais’ heeft de band dit jaar een Music Industry Award (de belangrijkste Belgische muziekprijs) gewonnen. Naast beste album won Cappelle tegelijkertijd een Mia voor beste Belgische auteur/componist.

broeder Dieleman

In Zeeland, onder een zilte lucht vol aalscholvers, schrijft broeder Dieleman zijn folkliedjes – of eigenlijk zijn het meer verhalen. In zijn eigen Zeeuwse dialect bezingt hij de vogels, het landschap, zijn familie en de weidse horizon. Ingetogen en verstild zijn zijn liedjes, als een verhaal dat iemand je in vertrouwen vertelt.

GrensGeluid met Wannes Cappelle & broeder Dieleman

Festival news