fbpx

Actie Pauluskerk: Geen mens op straat

Gastvrijheid staat hoog in ons vaandel, en daarom ondersteunen Motel Mozaique en de Rotterdamse Schouwburg de actie ‘geen mens op straat’ van de Pauluskerk. Door de sluiting van de nachtopvang zijn nu 30 – 40 mensen dakloos. Deze actie moet eerst tijdelijke en dan structurele opvang opleveren. Tot die tijd staan er ‘guerrilla’-tenten waar overnacht wordt.
___________

Actie: geen mens op straat, daar is niemand bij gebaat!
Woensdag 31 augustus werd de nachtopvang aan de Smirnoffweg in Rotterdam gesloten. Jarenlang konden daar mensen in de marge van Rotterdam terecht voor onderdak. Veel daklozen en drugsverslaafden maakten van de opvang gebruik. Maar ook mensen zonder verblijfspapieren.

Met de sluiting komen er zo’n 30 – 40 mensen zonder verblijfspapieren op straat, zelfs al werken ze mee aan hun terugkeer.Mensen, ook mensen zonder verblijfspapieren, zijn en blijven mensen. Die zet je niet als oud vuil op straat.

Daarom zeggen wij tegen Rotterdam, tegen de andere 3 grote gemeenten Amsterdam, Dan Haag en Utrecht (want ook daar speelt het) en tegen minister Leers: geen mens op straat, daar is niemand bij gebaat!

Pauluskerk, Rotterdam
Overwin het kwade door het goede!