fbpx

Flaneren op de flyover met o.a. Broeder Dieleman

Van zonsopgang tot zonsondergang is het Kleinpolderplein een ééndagspark.
Neem op zaterdag 16 april de afslag naar de toekomst! Met op het programma diverse optredens waarbij Motel Mozaique betrokken is.

Zo presenteert Broeder Dieleman het eindresultaat van zijn bijzondere landschapsproject over het Kleinpolderplein waarmee hij vorige week tijdens het Motel Mozaique Festival al volop bezig was en resultaten liet zien en horen. Ook kun je speciale optredens bijwonen van Spinvis (op MM’16 betrokken bij GrensGeluid met Mauro Pawlowski) en Douwe Bob (die de avond voor Flaneren op de Flyover in Annabel speelt dankzij MM Concerts en Rotown). Daarnaast zie je werk van MM kunstenaars Rob Sweere en Yvonne Beelen en ook voormalig MM gids en nu populair schrijfter Elfie Tromp is van de partij en kunnen we je van harte aanraden om op te zoeken op het KleinpolderpleinPARK.

Flaneren op de flyover

Kleinpolderplein is niet alleen onderwerp van onze gidsentochten tijdens aankomend Motel Mozaïque Festival, ook na het festival kun je nog genieten van deze bijzondere plek, in alle rust!

De functie van het Kleinpolderplein lijkt de laatste tijd sterk te veranderen. De nieuwe A4 leidde tot een ‘verkeersverhuizing’ waardoor er minder files staan in Overschie. Is op een goed moment dit snelwegknooppunt met al z’n verkeersaders wellicht zelfs overbodig?

Wat doen we dan met dit monument van mobiliteit? Het plein was altijd een symbool van de stad als brandstofmotor van de wederopbouweconomie. Blijft het een symbool, maar dan van de verbonden stad van de 21e eeuw? Dat vraagt om anders kijken, om een droom.

Die droom wordt dit jaar alvast één dag werkelijkheid: op 16 april 2016 kun je flaneren op de fly-over! Je kan terugkijken naar de stad, vanuit een hart dat even is stilgelegd. Tussen zonsopgang en zonsondergang wordt de snelweg een publieke plek die uitnodigt vooruit te denken, over een andere afslag naar de toekomst.

Meer info is te vinden op kleinpolderpleinpark.nl

Dit programma is onderdeel van Rotterdam viert de stad!, een terugblik op 75 wederopbouwjaren. Na een periode van herdenken is hét moment gekomen om de balans op te maken en met elkaar te vieren waar we nu staan. Met een feestelijke en inhoudelijke culturele manifestatie zet Rotterdam de traditie voort in een reeks van wederopbouwmanifestaties die sinds 1950 worden georganiseerd.

Festival news