Slaapproject

Bezoekers overnachtten tijdens MOMO17 in het Ro Theater met Eddie the Eagle Museum

Kunstenaarsinitiatief Eddie the Eagle Museum presenteerde THE CHURCH OF EAGLISM, een ritueel slaapproject tijdens Motel Mozaïque Festival 2017 waar het loslaten van het ego centraal stond. De church nam op 7 en 8 april 2017 het Ro Theater in Rotterdam voor twee dagen over en had elke avond plek voor 60 volgelingen.

Slapen in Kunst

Tijdens MOMO17 pakte Eddie the Eagle Museum de uitdaging aan om een onvergetelijke slaapervaring op Motel Mozaïque Festival te geven aan de bezoekers. Al vanaf de eerste editie biedt Motel Mozaïque de mogelijkheid om te overnachten op opmerkelijke plekken in Rotterdam, waarbij kunstenaars zorgen voor een bijzondere programma. Zo sliepen de festivalgasten eerder al in etalages, kerken, ziekenhuizen, daken en op de festivallocaties zelf.

Eddie The Eagle Museum

Het Amsterdamse kunstenaarsinitiatief Eddie the Eagle Museum richt zich op onorthodoxe tentoonstellingen, performances, filmvertoningen en andere onverwachte kunstuitingen. Het initiatief is onder meer verantwoordelijk voor sociëteit Sexyland, de bizarre Llowlympics tijdens Lowlands en Het Tijdsdocument dat zijn in 2014 creëerden (met bijna 200 kunstenaars en 1400 deelnemers) maar pas in 2029 het licht zal zien.

[de tekst gaat verder onder het filmpje]

THE CHURCH OF EAGLISM

Het Eddie the Eagle Museum geeft niet om zogenaamde autoriteiten, heeft geen respect voor de zelfbenoemde deskundigen en kenners. Als creatieve buitenklasse produceren ze een parallelle set van sociale en artistieke waarden. Ze begrijpen dat er meer dan slechts één manier is om goed te doen. Imperfectie overheerst.

Het rituele slaapproject transformeerde het Ro Theater in de tijdelijke CHURCH of EAGLISM. Zestig volgelingen waren stipt op 7 & 8 april om 01.00 uur ’s nachts welkom om aan het collectieve ritueel deel te nemen. Don’t be equal, be an Eagle!

Ro Theater

Voor THE CHURCH OF EAGLISM is Motel Mozaïque te gast bij het Ro Theater, het stadsgezelschap van Rotterdam, huisgezelschap van de Rotterdamse Schouwburg en bespeler van nationale en internationale podia. Zij maken actueel, geëngageerd, rauw en baanbrekend theater. Sinds kort vormt het Ro Theater samen met Rotterdamse Schouwburg, Productiehuis Rotterdam en Wunderbaum één organisatie en powerhouse: Theater Rotterdam.