When we clash, we meet

Laten we ons verliezen in Rotterdam

MOMO 2018 vindt plaats op 19, 20 en 21 april en is een ode aan de verwondering en de stad Rotterdam. Begin het festival met de chille electro-R&B-sound van SOHN, eindig hem ver na middernacht op een jungle garagefeest in Groot Handelsgebouw. Laat je gidsen door onze stad. Slaap in het Art Motel. Doe mee met performance art. Zie een adembenemende dansvoorstelling. En muziek. Een shitload aan nieuwe muziek.

Muziek. Performance.
Kunst. Tours.
Sleep-in. Straat.

Drie dagen pakken we je telkens weer in met ontmoetingen. Gemakkelijk en soms ietwat ongemakkelijk.

We steken je in een nieuwe jas die je meteen lekker vindt zitten. Je favoriete nieuwe muziek, kunst om aan te vergapen, uitdagende performance, straatbeelden. En we dagen je uit jezelf te leren kennen door de jas die je niet past. De schoonheid van de tegenpool, het onbekende.

We programmeren naar potentie, met hier en daar wat verdiende sporen. We bouwen constant aan toffe samenwerkingen in muziek en performance. Het Rotterdams Philharmonisch orkest met een Duitse techno DJ. Een Zuid-Amerikaanse percussieband met een Scandinavische singer-songwriter. Botsingen die leiden tot een blijvende herinnering en vaak een langdurig partnerschap.

Solo van Nas & Jim_Maas theater en dans (credits: Phile Deprez) op Motel Mozaique Festival in Rotterdam

Ons festival kent
geen dranghekken,
Rotterdam is ons terrein

We willen je onze stad laten leren kennen. Niet echt een allemansvriend, maar het heeft de potentie om je beste te worden. Onze venues zijn verspreid door de stad en het programma gaat over van buiten naar binnen en omgekeerd. Om Rotterdam nog beter te leren kennen, organiseren we dertig verschillende guided tours door de stad, laten we je slapen in het MOMO Art Motel of delen we je in bij onze samenwerkende hostels met vrienden en/of andere festivalgangers.

Guided Tours: 20 en 21 april
Gratis, aanmelden kan vooraf (start n.n.b.) of tijdens festival


Sleep In: MOMO Art Motel
€ 31,50 per nacht, inclusief ontbijt


Sleep In: Hostels
€ 25 per nacht, inclusief ontbijt

Kriterion - Groot Handelsgebouw - MOMO - by Charlotte Boekhout - 2

Weet wat je kan verwachten
omdat je niet precies weet
wat je kan verwachten

We beloven dat dat een goed ding is. Achteraf krijgen we te horen dat we gekmakende keuzes hebben gegeven. Opvallend veel mensen kopen een kaartje zonder bekendmakingen, vertrouwende op 17 jaren van voorgaande verrassingen. Ben jij er daar niet één van? Ook goed.

SOHN, Evertyhing Everything, Weval (band), Songhoy Blues, Tamino, Alela Diane, Amenra, Joep Beving, Binkbeats, JOHAN, Kele Okereke (Bloc Party), METZ, Charlotte Day Wilson, J. Bernardt (Balthazar) en The Weather Station zijn inmiddels bevestigd. Met performances van Wunderbaum en Ivo Dimchev en kunst van Marjolijn van Heemstra. En hopelijk jij.

Jij die het onverwachte verwacht. Jij die open staat voor beleving. Jij, die volledig uit je panty gaat op een psychedelische post-funk band uit Zuid-Somalië. Jij die zonder gêne alles hardop meeblèrt met je favorieten in Rotown. Jij die met tranen in je ogen luistert naar een Ierse folkband. En je hield toch niet van Ierse Folk?

Laten we elkaar ontmoeten. We botsen vast hier en daar. Beter.

Fabrique Mozaique met Winne bij AVL Mundo in M4H