fbpx

Motel Mozaique werkt dit jaar samen met Oerol, het vermaarde theater- en muziekfestival op Terschelling. Met MOMO presenteren we concerten van S10, Anne-Fay en Gita Buhari en van Froukje worden diverse videoclips in de natuur van het eiland geschoten. De uitzendingen zijn onderdeel van Het Imaginaire Eiland, de online editie van Oerol, wat plaatsvindt van 11 tot en met 20 juni 2021.

Froukje

Froukje is nog maar 18 jaar als ze zich begin 2020 met haar single ‘Groter Dan Ik’ in één klap profileert als een van de nieuwe beloften van de Nederlandse alternatieve pop. De single biedt haar dansbare en zelfgeschreven perspectief op de huidige klimaatcrisis gaat viraal op internet en zet haar op de radar van de landelijke media. 

Daarna gaat het hard met Froukje: haar single ‘Heb Ik Dat Gezegd’ ging viral op TikTok, ze is te gast geweest bij diverse grote talkshows, 3voor12 maakt een indrukwekkend portret over Froukje, en ze werd bekroond met een 3FM Talent Award en een ESNS Kickstart Award. In het najaar staat haar eerste clubtour gepland welke inmiddels al volledig is uitverkocht.

Haar singles ‘Ik Wil Dansen’, ‘Onbezonnen’ en ‘Groter Dan Ik’ raken relevante existentiële thema’s en staan bol van intrigerende zanglijnen, gebracht met een natuurlijke nonchalance maar ook met een scherp talent voor melodie. De singles zijn in korte tijd goed voor honderdduizenden views en miljoenen streams. 

S10

S10 was pas zestien jaar oud toen ze haar slaapkamer-ep Antipsychotica uitbracht, waarop ze openhartig vertelt over haar depressies, psychoses en stemmen in haar hoofd. Nog geen drie jaar later hebben zowel haar privéleven als haar muziekcarrière een enorme lift gemaakt. 

Op haar debuutalbum Snowsniper laat de Hoornse rapper en zangeres zien dat ze moeiteloos tussen hiphop en indiepop laveert. 3voor12 noemde het “een album zoals we nog niet hadden gehoord in Nederland”, en de Volkskrant schreef: “De meest oorspronkelijke stem in de hedendaagse Nederlandse hiphop is die van Stien den Hollander”. Vorig jaar sleepte S10 haar eerste Edison in de wacht voor Beste Alternative.

Anne-Fay

Zangeres Anne-Fay reisde de diaspora van haar familie af langs Aruba, Curaçao, Suriname en Ghana om muziek te maken over haar roots. Een fysieke en mentale reis die sterk beïnvloed is door de transatlantische slavenhandel. Anne-Fay is een gemixte vrouw met een witte huid en een zwarte moeder. Hoe verhoud je je tot de huidige maatschappij, culturele toe-eigening en het koloniale verleden van Nederland als je zwarte roots hebt maar ook wit privilege? Hierover verscheen in april 2021 een album onder de naam REASPORA.

Mijn voorouders hebben generaties lang gestreden voor een beter leven. Ik leef dat leven nu. Het voelt als mijn plicht om te onderzoeken en door te vertellen, wat hiervoor is doorstaan. – Anne-Fay

Gita Buhari

Sinds Gita Buhari in april 2018 haar eerste wapenfeit ‘Mariama’ deelde stond ze op de radar. Met support shows voor Andreya Triana en Oshun en optredens op festivals als Grasnapolsky, Valkhof Festival, Surfana en MOMO Festival bevestigde zij dat de aandacht terecht was. 

Haar soulvolle stem staat centraal in een schouwspel van dromerige gitaarpartijen en hypnotiserende electronica. Daarnaast bewijst Gita op haar debuut EP ‘Queen Of Nothing’ dat tweestrijd gelijk kan staan aan schoonheid, kwetsbaarheid aan kracht en emotie aan rede. Synths, 808’s en een eigen kijk op minimalisme nemen je mee in haar wereld van ritmische melancholie.