LIQUID

Motel Mozaïque (MOMO) staat in het teken van het thema LIQUID. Duik met ons in het onbekende en breek los van vast geroeste normen. Get to know the unknown.

Wie ben ik? Waar kom ik vandaan? Wat is gender? Hoe wil ik dat mijn leven eruitziet? Wie bepaalt hoe ik mijn leven leef? Dit zijn vragen die echoën om ons heen, vragen waar wij tijdens het festival dieper induiken. We lijken namelijk alles te mogen heroverwegen, van gender tot monogamie. Alleen zodra je te veel afwijkt van de norm, loop je vaak toch tegen een muur op.

Gelukkig lijken stukje bij beetje onze tradities te veranderen en groeit onze vrijheid door het losbreken van de norm. We willen vrij zijn in onze persoonlijke zoektochten naar onze roots, emoties en het creëren van onze plek in de maatschappij. Hoe zorgen we dat alle individuele stemmen gehoord worden en we niet verloren raken in een grote wirwar?

 

MOMO creëert een podium waar die individuele ervaringen een stem krijgen. Artiesten en kunstenaars krijgen tijdens het festival de kans hun zoektocht te presenteren in vormen die de grenzen tussen kunstdisciplines doen vervagen. Van muziek en dans tot ceremonies en een ART Motel. Hiermee geven de artiesten en het publiek elkaar telkens nieuwe blikken.

Zo co-produceert MOMO twee speciale projecten waarin danser en kunstenaar Gil the Grid en muzikant/maker Anne-Fay (o.a. theatergroep 155) worden uitgedaagd in hun maakproces en ze de ruimte krijgen hun zoektocht op het festival in verschillende vormen te presenteren. Daarnaast werkt MOMO samen met Theater Rotterdam, Bear Valour en Aileigh Awad om zo het unieke programma compleet te maken.

Elkaar ontmoeten en inspireren, dat is waar het op het festival om draait. Want anders zijn, zoeken naar je eigen stem, verandering: het is eng, maar stiekem ook het mooiste wat er is. Eén ding is zeker: niets is zeker. Hoe je je leven vormgeeft is vloeiend. De emoties die vrijheid oproept, zijn vloeibaar. Niets past meer in hokjes, zeker niet muziek en kunst. MOMO toont je LIQUID.

MOMO is op zoek naar jou!

Naast de al bekende artiesten in de line-up krijgen ook Rotterdamse creatievelingen de mogelijkheid om hun wildste liquid droom te verwezenlijken: MOMO houdt namelijk een Open Call! Dus ben je programmeur, kunstenaar, danser, designer, filmmaker, fotograaf of zit je gewoon kneitervol ideeën? Stuur vandaag nog je idee in en wie weet sta je straks op onze line-up naast Apparat, Black Midi, RIMON en veel meer.

Illustraties door Linde Helene