fbpx
LIQUID

MOMO Festival stond in 2019 in het teken van het thema LIQUID. Duik met ons in het onbekende en breek los van vast geroeste normen. Get to know the unknown. Tijdens de 20 editie van MOMO Festival in april 2020 krijgt dit bijzondere thema opnieuw een plek in de programmering.

Wie ben ik? Waar kom ik vandaan? Wat is gender? Hoe wil ik dat mijn leven eruitziet? Dit zijn vragen die echoën om ons heen en waar wij tijdens het festival dieper induiken. We lijken namelijk alles te mogen heroverwegen, van gender tot monogamie. Alleen zodra je te veel afwijkt van de norm, loop je vaak toch tegen een muur op.

Gelukkig lijken stukje bij beetje onze tradities te veranderen en groeit onze vrijheid door het losbreken van de norm. We willen vrij zijn in onze persoonlijke zoektochten naar onze roots, emoties en het creëren van onze plek in de maatschappij. Hoe zorgen we dat alle individuele stemmen gehoord worden en we niet verloren raken in een grote wirwar?

Programma

Artiesten en kunstenaars krijgen tijdens het festival de kans hun zoektocht te presenteren in vormen die de grenzen tussen kunstdisciplines doen vervagen. Van muziek en dans tot ceremonies en een ART Motel. Elkaar ontmoeten en inspireren, dat is waar het op het festival om draait. Want anders zijn, zoeken naar je eigen stem, verandering: het is eng, maar stiekem ook het mooiste wat er is. Eén ding is zeker: niets is zeker. Hoe je je leven vormgeeft is vloeiend. De emoties die vrijheid oproepen, zijn vloeibaar. Niets past meer in hokjes, zeker niet muziek en kunst. MOMO toont je LIQUID.

Market Mozaique

Alles mag tegenwoordig opnieuw worden vormgegeven, opnieuw worden bevraagd. Al gauw denk je dan aan je eigen identiteit, je gender en je opvattingen. Maar wat dacht je van consumeren? We consumeren al tientallen jaren meer en meer, maar dat wil niet zeggen dat we dat moeten blijven doen. Als tegenreactie staan jonge makers en ondernemers massaal op voor een nieuwe manier van consumeren, doelend op een socialere blik en zero waste.


Illustraties door Linde Helene