fbpx
LIQUID

Motel Mozaïque (MOMO) staat in het teken van het thema LIQUID. Duik met ons in het onbekende en breek los van vast geroeste normen. Get to know the unknown.

Wie ben ik? Waar kom ik vandaan? Wat is gender? Hoe wil ik dat mijn leven eruitziet? Dit zijn vragen die echoën om ons heen en waar wij tijdens het festival dieper induiken. We lijken namelijk alles te mogen heroverwegen, van gender tot monogamie. Alleen zodra je te veel afwijkt van de norm, loop je vaak toch tegen een muur op.

Gelukkig lijken stukje bij beetje onze tradities te veranderen en groeit onze vrijheid door het losbreken van de norm. We willen vrij zijn in onze persoonlijke zoektochten naar onze roots, emoties en het creëren van onze plek in de maatschappij. Hoe zorgen we dat alle individuele stemmen gehoord worden en we niet verloren raken in een grote wirwar?

Programma

Artiesten en kunstenaars krijgen tijdens het festival de kans hun zoektocht te presenteren in vormen die de grenzen tussen kunstdisciplines doen vervagen. Van muziek en dans tot ceremonies en een ART Motel. Elkaar ontmoeten en inspireren, dat is waar het op het festival om draait. Want anders zijn, zoeken naar je eigen stem, verandering: het is eng, maar stiekem ook het mooiste wat er is. Eén ding is zeker: niets is zeker. Hoe je je leven vormgeeft is vloeiend. De emoties die vrijheid oproepen, zijn vloeibaar. Niets past meer in hokjes, zeker niet muziek en kunst. MOMO toont je LIQUID.

 


Gil the Grid (co-productie MOMO)
Kort nadat de Rotterdamse ‘bewegingskunstenaar’ op zijn 21e wereldkampioen experimentele dans werd, kreeg hij een psychose. Dans hielp hem om te helen en deze donkere periode in zijn leven achter zich te laten. Vanuit het idee dat beweging naar zelfverbetering leidt en trauma’s helpt te verwerken, richtte Gil vervolgens het dansgezelschap Amenti Collective op. MOMO heeft Gil the Grid gevraagd zijn spirituele ontdekkingsreis met het publiek te delen, via verschillende intense (dans-)-optredens, healings in Hiphophuis, cacaosessies en meer. Alles binnen het thema LIQUID.

Anne-Fay (co-productie MOMO)
Waar kom ik vandaan? Dat is een vraag waar maker Anne-Fay zich intensief mee bezighoudt. Motel Mozaïque heeft Anne-Fay gevraagd deze zoektocht met het publiek te delen, via optredens, guided tours en meer. Anne-Fay is bekend geworden door haar werk met o.a. theatergroep 155 (ook op MOMO19) en haar soloproject. Meer

Colin Self
Als er grenzen zijn in het gebruiken van de menselijke stem, dan heeft Colin Self ze nog niet gevonden. Geschreeuw, zang, gepraat: hij vervormt, loopt en vermengt het in composities die het ene moment klinken als de volgende technohit en het andere als een overweldigende, futuristische muur van geluid.
vrijdag 00.45 – 1.30 uur in WORM

Winne
In zijn muziek komt het thema roots veelvuldig naar voren. Daarom hebben we Winne gevraagd als artiest op de openingsavond (18 april), als curator voor lokaal hiphop-talent én als guide om jou meer te tonen van de wijk waar hij opgroeide: Rotterdam West.
speciaal optreden: donderdag in TR Schouwburg om 21.00 uur / guided tour op vrijdag om 17.00 uur

Market Mozaique
Alles mag tegenwoordig opnieuw worden vormgegeven, opnieuw worden bevraagd. Al gauw denk je dan aan je eigen identiteit, je gender en je opvattingen. Maar wat dacht je van consumeren? We consumeren al tientallen jaren meer en meer, maar dat wil niet zeggen dat we dat moeten blijven doen. Als tegenreactie staan jonge makers en ondernemers massaal op voor een nieuwe manier van consumeren, doelend op een socialere blik en zero waste.
vrijdag en zaterdag tot 20.00 uur op Schouwburgplein (vrij toegankelijk)

Bekijk het volledige LIQUID-programma 

Open call

Naast de al bekende artiesten in de line-up krijgen ook Rotterdamse creatievelingen de mogelijkheid om hun wildste liquid droom te verwezenlijken: MOMO houdt namelijk een Open Call. Er hebben
40 collectieven gereageerd op de open call, waarvan we er drie presenteren op het festival: videokunstenaars Linda en Maxime, performers Agnes, Isis, Anouk en yEs! yEs!, en kunstenaars Thijs & Noralie. Meer over hun werk.

Illustraties door Linde Helene