fbpx

ZoHo Ahoy!

Van de bloemetjes en de bijtjes in het Zomerhofkwartier

Of: Wat hebben imkers en tuinders, creatieve ondernemers en culturele hotspots, bossen en utopieën, en een treinwagon met elkaar gemeen?

Wat te doen met een buurt die voor een groot deel bestemd was voor de sloophamer wanneer het geld daarvoor op is? En die bovendien onderdeel van het centrum van de stad moest worden in onze beeldvorming?

Dat overkwam het Zomerhofkwartier, het zuidelijkste deel van de Agniesebuurt, net ten noorden van de Hofbogen van het voormalige station Hofplein.

Gidsen Do en Chris leiden je langs leegstaande hoogbouw, een nieuw bos, een in onbruik geraakt treinstation naar het Zomerhofkwartier: een opvallend bruisende Vogelaarwijk met een collectieve buurttuin, imkers met stadsbijen, gestagneerde zaadveredeling vol asbest, creatieve ondernemers, een toekomstig veganistisch restaurant in een treinwagon en een maffe nieuwe jeugdherberg. We eindigen bij een serie concerten in de toekomstige stek van culturele hotspot Roodkapje.

Waar: Verzamelen op Plaza Mozaique
Wanneer: Zaterdag 12:00 & 15:00 (inclusief optredens)
Hoe: We gaan te fiets. Als je geen eigen fiets hebt, kun je er kosteloos een lenen.
Hoe lang: 2 uur
Gidsen: Chris & Dominique

Meld je nu aan voor deze tocht en stuur een mailtje naar gidsentocht@motelmozaique.nl.
Vermeld hierin de naam van de tocht, dag en tijdstip waarop je mee wilt doen. Je krijgt dan zo snel mogelijk van ons een bevestiging!

Inschrijven kan tot donderdag 4 april 23:59, daarna kun je je tijdens de openingsuren van de Gidsenbalie nog aanmelden.
Zit een tocht vol? Kom dan een kwartier voor aanvang van de tocht langs voor de last minute optie!

Also check