fbpx

Working Men’s Club

De toch al flinke buzz rondom Working Men’s Club bereikte begin 2020 een nieuwe piek, toen de Britse formatie als een van de hoogtepunten van Eurosonic Noorderslag uit de bus kwam. Een zinderende festivalzomer lonkte, een grote doorbraak leek binnen handbereik. 

We hoeven je niet uit te leggen wat er daarna gebeurde, maar het punt is dat het viertal uit Yorkshire zich niet uit het veld liet slaan. Datzelfde jaar nog verscheen hun zelfgetitelde eerste plaat, tjokvol synthpop, postpunk en acidhouse om luid door je speakers te blazen en de pandemie even te vergeten. Zo schreef 3voor12: ‘In een tijd dat het nachtleven stilligt, wekt het rauwe Working Men’s Club de rave weer tot leven. Op dit debuut zijn de bezwete muren voelbaar.’ En Working Men’s Club blijft bezig: onlangs verscheen de nieuwe single ‘X’, met de mededeling dat een tweede album onderweg is. 

“Cycling through the conflicting emotions that come from living in a society that’s set itself on fire, Working Men’s Club is an attention-demanding debut that couldn’t have come at a better time.” – NME

Also check