fbpx

Friday 14 April, Saturday 15 April, Sunday 16 April

MOMO Festival 2015

Woody van Amen / Hidde van Schie (NL)

De Nederlandse Pop Art-legende Woody van Amen, wiens oeuvre meer dan vijftig jaar omspant en schilder / muzikant Hidde van Schie die ‘slechts’ tien jaar bezig is, treffen elkaar in de wervelende duotentoonstelling New Romantic Spirit in TENT.

Woody van Amen en Hidde van Schie presenteren nieuw en bestaand werk in een tentoonstelling waarin het vermogen van de kunst de mens te beroeren centraal staat. Schilderijen waarop vogels ontroostbaar huilen, enthousiast knipperende lichtsculpturen, magische taxatsymbolen en serene neonschilderijen brengen een ode aan kunst die een nieuwe, romantische impuls wil geven aan de relatie tussen het kunstwerk en de beschouwer. Voorbij ironie en cynisme scheppen de twee kunstenaars ruimte voor emoties, voor sentiment, als een zelfreflectief streven of verlangen naar iets dat de banale werkelijkheid ontstijgt.

Lees meer over Woody van Amen / Hidde van Schie

Speciaal ter gelegenheid van de tentoonstelling van Woody van Amen en Hidde van Schie organiseert TENT i.s.m. Motel Mozaique een workshop experimentele muziekinstrumenten o.l.v. Yuri Landman. Landman bouwde eerder voor acts als Sonic Youth, dEUS, Blood Red Shoes, Health, etc. In TENT zal hij zijn Malevich snaarplaten-workshop houden. Schrijf je snel in!

[:]

TENT – onderdeel van CBK Rotterdam
Witte de Withstraat 50 (naast King Kong Hostel waar het slaapproject plaatsvindt)

vrijdag 10 april 11.00-18.00
zaterdag 11 april 11.00-18.00
zondag 12 april 11.00-18.00

Also check